El divendres 8 de maig começa el curs de monitor/a oficial a Palafrugell

Palafrugell acull aquesta primavera un curs de Monitors i Monitores i un altre de Directors d'activitats d'educació en el lleure


Palafrugell acull aquesta primavera un curs de Monitors i Monitores i un altre de Directors i Directores de lleure educatiu impartits per l'Escola l'Empordà al Centre Avant, al carrer Sant Sebastià 66.

Amdós cursos donen opció a tenir el títol oficial corresponent de la Generalitat de Catalunya que permet treballar en el camp de l'educació en el lleure tant en l'àmbit escolar com en període de vacances.

El curs de monitors i monitores comença aquest divendres 8 de maig i el de directors i directores el 29 de maig.

Monitor/a d'activitats d'educació en el lleure
Inici de curs 8 de maig de 2015
Títol oficial de la Generalitat
+info: http://goo.gl/VDsxW8

Director/a d'activitats d'educació en el lleure
Inici de curs 29 de maig de 2015
Títol oficial de la Generalitat
+info: http://goo.gl/XMHcxG

Informació i matriculacions al curs: www.escolaemporda.cat

Títols oficials:

Curs reglat amb títolació oficial: Per obtenir aquests diplomes has d'haver superat el curs de monitor/a i/o el curs de director/a, que pots realitzar en una de les escoles d'educadors en el lleure autoritzades per la Direcció General de Joventut. Per poder fer aquests dos cursos l’alumne/a ha de tenir 18 anys complerts.

Diploma de monitor/a i diploma de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil

El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La durada mínima del curs és de 310 hores repartides de la manera següent: 150 hores d'etapa teòrica i 160 hores de pràctiques.

El contingut del curs de monitor/a és:

- Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure

El Curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.

La durada mínima del curs és de 410 hores, repartides de la manera següent: 290 hores d'etapa teòrica i 120 hores de pràctiques.

El contingut del curs de director/a és:

- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure
- Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil
- Coordinació i dinamització de l’equip de monitors i monitores

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?