PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE: Guia del monitor/a de lleure educatiu especialitzat en transport escolar i de menors

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l'Escola l'Empordà va presentar un nou llibre: Transport Escolar, Guia dels monitors i de les monitores de lleure educatiu especialitzats en transport escolar i de menors

Aquesta guia pràctica del monitor i la monitora i monitora de transport escolar i de menors intenta ser una eina útil per a tots aquells professionals que exerceixen el seu treball en el camp del transport escolar i de menors, sobretot per als acompanyants del transport escolar diari. 

Però aquest llibre també vol ser una ajuda per a tots aquells educadors que dins la seva tasca professional algun cop han d'acompanyar a menors en desplaçaments, excursions i viatges en autocar: Molts de cop, mestres, monitors o entrenadors esportius ignoren les normes bàsiques de seguretat del transport de menors i només per desconeixement incompleixen el deure de vetllar per la seguretat dels menors durant el viatge, es dir el deure bàsic d’atenció, vigilància  i cura dels participants que estan sota la seva responsabilitat.

En el conjunt del transport de viatgers, el transport escolar té una rellevància especial per la singularitat del col·lectiu transportat: “Els escolars en els seus desplaçaments diaris a l’escola i sortides puntuals” Per aquest motiu és objecte d’un tractament normatiu individualitzat que recull tot un conjunt de normes de seguretat i de qualitat, aplicables al transport escolar urbà i interurbà.

El més important de la nostra feina és la seguretat dels escolars i menors, els quals tenen la necessitat d'anar a les seves escoles amb transport escolar o senzillament quan van d'excursió.

L’acompanyant de transport per a menors és un monitor o monitora de lleure educatiu, perquè aquesta activitat està emmarcada de ple dins de l’àmbit d’actuació del lleure educatiu. Per tant, aquesta activitat és sempre educativa, encara que els seus responsables no en siguin conscients d’això. Donat que es tracta d’una activitat educativa, cal que es trobi emmarcada dins d’un projecte educatiu, amb objectius específics a assolir.

Aquest llibre és el complement del curs de Monitor/a de transport escolar i de menors que imparteix l'Escola l'Empordà ara també en format on-line. Tots els alumnes matriculats tenen pel mateix preu del cursaquesta nova publicació com a llibre de referència i ajuda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?