Els nous cursos de monitors i directors de lleure

Els cursos de monitors i directors de lleure que comencin a partir del curs 2013-2014 (octubre 2013) ja hauran d'estar convocats a través del nou pla d'estudis. A partir d'ara les escoles d'Educadors i Educadores en el lleure se'ns obre un procés d'adaptació dels nous cursos de monitors i directors.

Els nous cursos de monitors i directors de lleure sorgeixen com a resposta a una doble necessitat. Per una banda, es tracta d’actualitzar els cursos de formació en el lleure que s’han estat fent els últims 30 anys, adaptant-los al model de formació per competències que actualment impera tant en l’àmbit educatiu com en l’àmbit laboral. Per l’altra banda, es pretén aconseguir que els cursos de formació en el lleure ocupin un espai propi en el nou sistema de formació professional, ajustant-los al nou marc de les qualificacions professionals, però reivindicant la seva especificitat i el valor afegit que aporten.

A la pràctica vol dir que aquests dos cursos s'equiparan a les qualificacions i als certificats de professionalitat i això representarà més reconeixement i prestigi a la formació que es realitza des de les escoles d'educadors i educadores en el lleure infantil i juvenil, un augment de la seva visibilitat en la societat i l’ampliació de la validesa de les titulacions de monitors i directors fora de Catalunya. Aquests dos cursos passaran a ser una mica més llargs i la gran diferència serà que estaran estructurats en mòduls com els cicles formatius.

El dia 22 de febrer la Generalitat està previst que ens presenti la Guia d'adaptació al nou pla d'estudis, en la qual ja tindrem els detalls per començar a treballar, en referència a temari, hores, mòduls, sistema de qualificacions i professorat entre d'altres noves condicions.

Jordi Iglesias
Director de l'Escola d'Educadors i Educadores l'Empordà

Per a més informació: http://blocescolaemporda.blogspot.com.es/2012/09/la-nova-normativa-en-la-formacio-de.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?