Primera Escola d’Estiu de l’Escola l’Empordà


Primera Escola d’Estiu de l’Escola l’Empordà

Aquest any iniciem la Primera Escola d’Estiu de l’Escola l’Empordà, un espai de trobada, intercanvi, aprenentatge i aprofundiment per a educadors i educadores en el lleure, on hi podeu trobar xerrades, debats i principalment tallers i novetats didàctiques de gran utilitat a l’hora de ser uns bons i unes bones professionals de l’educació en el temps de lleure infantil i juvenil.

Lloc: Casa de colònies El Ginebró de Vilopriu (Baix Empordà)
Dates: 11 i 12 d’agost de 2012
Quota de participació:
  • 90€ Preu general:  Sistema de pagament: 55€ en fer la inscripció i 35€ a l’arribada a la casa de colònies
  • 70€ Preu alumnes de l’Escola l’Empordà: Sistema de pagament: 35€ en fer la inscripció i 35€ a l’arribada a la casa de colònies
  • 70€ Preu educadors i educadores socials col·legiats:  Sistema de pagament: 35€ en fer la inscripció i 35€ a l’arribada a la casa de colònies.
El preu de participació inclou, pensió completa a la casa de colònies (sopar, qui es vulgui quedar a dormir, esmorzar, Coffee break, dinar i berenar), tallers i xerrades, diploma de participació i assegurança de responsabilitat civil i d’accident de tots els participants.

Programa de l’Escola d’Estiu  


 Dissabte 11 d'agost 2012
18.00hArribada, acreditació i acomodament
19.00hBenvinguda a càrrec de Jordi Iglesias, director de l’Escola l’Empordà
19.30hXerrada inaugural de l’Escola d’Estiu a càrrec de Pepín de la Rosa Casado, president del Col·legi d’Educadores i d’Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
21.00hSopar
22.00hTallers de nit
N1) TALLERS DE JOCS DE TAULA
N2) TALLER DE CANÇONS I VETLLADA
 Diumenge 12 d'agost 2012
09.00hEsmorzar
10.00h Tallers de matí
M1) TALLER D'SCRAPBOOK
M2) TALLER DE JOCS PREESPORTIUS
M3) TALLER DE CUINA PER FER A CASALS I COLÒNIES
M4) XERRADA COL·LOQUI
12.30h Coffee break
13.00hPiscina
Bany lliure i TALLER DE JOCS D’AIGUA
14.00hDinar
16.00hTallers de tarda
T1) TALLER DE JOIERIA
T2) TALLER DE AMIGURUMIS
T3) TALLER DE PARACAIGUDES
T4) TALLER D’EMOCIONS I CREIXEMENT PERSONAL
19.00h Berenar
19.30hCloenda, lliurament de diplomes i comiat, a càrrec de Rubèn Fornós, president d’AEGLE-Escola l’Empordà

Casa de colònies El Ginebró

La Casa es troba a la petita població empordanesa de Vilopriu. La situació immillorable de la casa ofereix un entorn envoltat de natura que farà gaudir a tots els participants a l’Escola d’Estiu. La casa es va inaugurar l'abril del 2005, i està dirigida per la Margarita i en Joan, i la cuina i el manteniment general va a càrrec de la família que hi viu. El Ginebró, de fet, és un antic mas del 1708 envoltat de 2,5 hectàrees de camp i bosc totalment vallat, recentment restaurat i adaptat com a casa de colònies i granja escola.

Està situada al terme municipal de Vilopriu, envoltada d'uns meravellosos camps i boscos i a pocs quilòmetres de la platja. Tot i estar situada en un entorn rural, la finca està completament tancada.

Per arribar al Ginebró venint des de Girona, s'ha d'agafar la Sortida 5 de l'AP-7 direcció l'Escala. Un cop agafada aquesta direcció us trobareu amb una primera rotonda (Camallera), agafeu la segona sortida direcció l'Escala fins a trobar una segona rotonda, allà agafeu la primera sortida direcció Vilopriu. Seguint cap a Vilopriu passareu per Valldevià i a uns 1200 metres aproximadament trobareu una intersecció on heu de girar a l'esquerra en direcció a Garrigoles i, tot seguit, a uns 150 metres agafeu el trencant a la dreta on es veu el rètol de El Ginebró.



Preu de la inscripció

Preu general: 90€
Sistema de pagament: 55€ en fer la inscripció i 35€ a l’arribada a la casa de colònies.

Preu alumnes* de l’Escola l’Empordà i educadors socials col·legiats: 70€
Sistema de pagament: 35€ en fer la inscripció i 35€ a l’arribada a la casa de colònies.
El preu de participació inclou, pensió completa a la casa de colònies (sopar, dormir, esmorzar, Coffee break, dinar i berenar), tallers i xerrades, diploma de participació i assegurança de responsabilitat civil i d’accident de tots els participants.

*alumnes: alumnes i ex-alumnes de l’Escola l’Empordà

Procés per fer la inscripció i pagament

1) Heu de fer la preinscripció en aquest formulari i ja us guardarem la plaça
2) Després rebreu un correu amb la vostra reserva i el document per fer l’ingrés bancari de de 55€ o de 35€ segons el cas
3) En arribar a l’escola d’estiu el dia 11 d’agost a la mateixa casa de colònies haureu de pagar la resta 35€

Un cop pagada la preinscripció, tota baixa no suposa la pèrdua de l’import pagat fins a 7 dies abans de començar
Les baixes posteriors a set dies abans de començar l’Escola d’Estiu significa la pèrdua del 100% de l’import de la preinscripció.
 

Informació general sobre els tallers

Hem preparat un programa variat amb gran quantitat de tallers diversos. Cada persona que s’inscrigui a l’Escola d’Estiu podrà triar a participar entre varis tallers.

En el bloc de tallers del matí (M) s’ha de triar entre primera i segona opció. També en el bloc de tallers de tarda (T) s’ha de triar entre primera i segona opció. Així si un taller no es pogués fer perquè no hi ha prou gent apuntada (segons mínims establerts per a cada taller) els participants apuntats passarien a fer la segona opció que han triat. També si un taller ja té totes les places ocupades els següents a inscriure’s passarien a fer la segona opció.

En el bloc de tallers de nit es podrà participar als dos tallers simultaniament. En els tallers de nit no cal apuntar-s’hi prèviament.
Tampoc caldrà apuntar-se als tallers d’aigua que es portaran a terme durant l’estona d’esbarjo a la piscina. Tothom que vulgui podrà participar-hi

Tallers de matí:

En fer la preinscripció haureu de triar de participar en un d’aquests tallers, marcant primera i segona opció:

M1) TALLER D'SCRAPBOOK
: Tot fent un àlbum desplegable de 9 cares aprendrem tècniques bàsiques de l'scrap (cartulines d'scrap, tintes, embossing, màscares, embellidors, troquelats, etc.) Cal que els/les participants portin 5/7 fotografies de 8x8 cm. màxim.
A càrrec de Quim Díaz

M2) TALLER DE JOCS PREESPORTIUS: Utilitza els jocs preesportius en el teus casals, en els teus entrenaments. Participa i apendrem  jocs relacionats amb el món de l'esport, bàsquet, atletisme, voleibol, futbol, etc.
A càrrec de Xavi Giró

M3) TALLER DE CUINA PER FER A CASALS I COLÒNIES: Aprèn a organitzar tallers de cuina per a nens i nenes per a casals, colònies o extraescolars
A càrrec de Salvi Ferrer

M4)  XERRADA COL·LOQUI: Els educadors i educadores en el lleure s’haurien de col·legiar? Intentar posicionar-nos per trobar un model associatiu que
  • vetlli perquè l'actuació de monitors i monitores i directors i directores respongui als interessos i a les necessitats de la societat en relació amb l'educació en el lleure
  • garanteixi el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la nostra professió
  • ordeni, representi i defensi la professió i els interessos professionals dels monitors i monitores i directors i directores d'activitats infantils i juvenils de lleure educatiu
Ponència presentada per Rubèn Fornós

Tallers de tarda:

En fer la preinscripció haureu de triar de participar en un d’aquests tallers, marcant primera i segona opció:

T1) TALLER DE JOIERIA: aprendrem a fer collars, anells, clauers, agulles i arrecades de Fimo, Jumping Clay, Hama Beads i altres materials. A càrrec de Quim Díaz

T2) TALLER DE AMIGURUMIS: aprendrem la tècnica d'origen japonés que consisteix en teixir petits ninos mitjançant técniques de crochet o ganxet. Els amigurumis prenen forma principalment d'animales como ossets, conills, gats o gossos, però també se solen crear d'altres ninos amb formes variades como menjars, plantes, o inclús accesoris com bolsos, bijuteria, etc.
A càrrec de Rosa Quiñones

T3) TALLER DE PARACAIGUDES. Has jugat mai amb un paracaigudes? Saps que hi ha multitud de jocs que t'ajudaran a tenir un nou recurs en el teu espai de lleure?
A càrrec de l’equip de professors de jocs de l’Escola l’Empordà

T4)  TALLER D’EMOCIONS I CREIXEMENT PERSONAL. Vols participar en un taller diferent i ple d’emocions? Dinàmiques, reflexions i pensaments en un taller d’experimentació i creixement personal on l'educació, els valors dominants de la societat i les experiències personals conformen tot un món de creences.
A càrrec d’Eva Fornós    

Tallers de nit:

Es podrà participar als dos tallers de nit simulataniament. En els tallers de nit no cal apuntar-s’hi prèviament

N1) TALLERS DE JOCS DE TAULA: Jugarem i aprendrem amb nous i diferents jocs de taula. Podreu triar, jugar i remenar amb més de 50 jocs

N2) TALLER DE CANÇONS I VETLLADA: Mentre uns juguen els altres poden passar una vetllada agradable aprenent o repassant, però sobre tot cantant cançons d’animació i per a la mainada.  A càrrec de Rubèn Fornós d’Empordà Folk

Places limitades:

Les places a l'Escola d'estiu són limitades segons la capacitat de la casa de colònies. Feu la reserva de la vostra plaça el més aviat possible!!! 
Heu de fer la reserva en aquest formulari


Organitza:

Escola d’educadors i educadores l’Empordà

Amb la col·laboració:
Col·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?