25 anys fent cursos de Monitors i Monitores d'educació en el lleure


Lluís Puig, alcalde de Palamós inaugura el curs de Monitors i Monitores d'educació en lleure de Palamós, amb motiu del 25è aniversari del primer curs d'aquestes característiques portat a terme a aquesta població



Lluís Puig, alcalde de Palamós i Rubèn Fornós, director d'administració de l'Escola l'Empordà, inaugurant en curs de Monitors i Monitores d'educació en lleure de Palamós, amb motiu del 25è aniversari del primer curs d'aquestes característiques portat a terme a aquesta població. Foto: Rosa Quiñones

Aquest dissabte 19 de desembre de 2015 es va inaugurar el curs intensiu de Nadal de Monitors i Monitores d’educació en el lleure que es fa Palamós. Es dóna la circumstància que ara fa 25 anys que Palamós acollia el primer curs d’aquestes característiques que es feia a aquesta població.

Per celebrar aquesta efemèride, Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha estat present en la inauguració d’aquest curs.

Rubèn Fornós, que també hi va ser present, va ser qui ara fa 25 anys inaugurava un curs de similars característiques que es va portar a terme a Palamós a les instal·lacions de l’IES, que aleshores estava ubicat a les ja desaparegudes instal·lacions del Tennis. Aquest curs es va fer entre diverses poblacions de l’Alt i el Baix Empordà.

Aleshores, Rubèn Fornós era el secretari de la delegació gironina de l’Escola Ensenya de Fusta de Catalunya, escola ja desapareguda i antecessora de l’actual Escola l’Empordà de la que en va ser el director i, actualment ocupa el càrrec de director administratiu i cap d’estudis.

A la inauguració del curs l’alcalde Lluís Puig va mostrar la seva satisfacció per aquest 25è aniversari i va reconèixer a l’Escola l’Empordà la seva perseverança en la lluita per aconseguir que les activitats de vacances amb menors fossin de qualitat pedagògica i es portessin a terme amb la responsabilitat que com a mínim exigeix la normativa que les regula. Lluís Puig va explicar que també havia estat alumne d’aquesta escola i que actualment forma part del claustre de professorat de la mateixa, tot i que està en excedència pel seu càrrec a l’alcaldia.

Rubèn Fornós va explicar com havien evolucionat aquests cursos en aquest període de 25 anys i com cada vegada més estaven reconeguts tant oficialment com des de l’àmbit social, i també va dir que reflexionar sobre aquesta trajectòria el portava a una altra conclusió: “m’estic fent vell”.

Al llarg d’aquests 25 anys, Palamós ha acollit nombrosos cursos de Monitors i Monitores, amb molts alumnes palamosins i de poblacions veïnes, en aquest curs hi ha 22 alumnes.


Els alumnes del curs intensiu de Nadal de Monitors i Monitores d'educació en el lleure de Palamós, amb l'alcalde Lluís Puig i Rubèn Fornós de l'Escola l'Empordà. Foto: Rosa Quiñones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?