L’estructura de les classes, les diferents assignatures i sobretot uns excel·lents professors han fet que la part teòrica d’aquest curs fos enriquidora al cent per cent

Molts del aspectes treballats al curs de monitor/a, per no dir tots, m’han estat molt útils al llarg d’aquest mes com a monitors en pràctiques però si n’hagués de destacar algun seria el concepte de resolució de conflictes. La clau perquè hi hagi una reconciliació en aquest conflicte sempre ha estat l’empatització, entendre el problema des de la perspectiva del nen i a partir d’aquí trobar solucions per remediar-lo.

El fet de que quan estàs amb nens i nenes, amb les persones en general, estàs transmetent uns valors també fa que vegis que la feina de monitor/a conté una gran responsabilitat. I això fa que valoris molt més aquesta feina i que sigui més gratificant. Un aspecte que també em va servir molt va ser el de primers auxilis perquè quan estàs amb nens i nenes el perill és constant i has de saber reaccionar a aquest perill de la millor manera possible, ràpida i amb el cap fred.

Al llarg de tot el curs he pogut aprendre i experimentar el que representa ser un monitor i sobretot quines actituds i aptituds s’han de tenir per ser un bon monitor i això ha sigut gràcies al curs de monitors. L’estructura de les classes, les diferents assignatures i sobretot uns excel·lents professors han fet que la part teòrica d’aquest curs fos enriquidora al cent per cent i sobretot hem après una quantitat de coneixement excepcional amb només dues setmanes. A part d’això, voldria remarcar les colònies com a element més unificador amb la resta de monitors i sobretot com a font d’informació més àmplia, ja que amb els jocs, balls, cançons ensenyats i amb les diferents representacions dels altres companys és on pots aprendre més coses per poder dur a la pràctica amb els nens i nenes en un futur. Cal remarcar evidentment les pràctiques obligatòries, ja que allà és on t’exposes i demostres tot el que has après al llarg del curs. Amb la meva estada al casal me’n emporto un grapat d’experiències, jocs, valors, idees, etc. que em poden servir per futurs treballs com a monitor de lleure. Per finalitzar crec que amb aquest curs, a part d’aprendre a ser un bon monitor, revius la teva pròpia infància , una etapa de la vida entranyable i única.

P.C.V.
Salt

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?