Si es tracta d'un casal encara que sigui temàtic d'esports cal el compliment del Decret 137/2003?

Avui he rebut un correu amb un dubte molt recurrent per part dels organitzadors d'activitats d'estiu per a menors d'edat, per això he pensat en publicar la pregunta i la resposta al nostre bloc, per si pot servir per aclarir dubtes a algú altre

Pregunta:

Sóc una exalumne del curs de monitors. Tinc un dubte per preguntarte.
Al meu poble una associació organitza un casal d'esports i m'han dit que per ser aquest tipus de casal no és necessari tenir 1 monitor per cada 10 nens.
Per cada 10 nens és un monitor, en aquests tipus de casals varia el número de monitors? No hauria de ser el mateix sigui el casal de la temàtica que sigui?
El casal de que et parlo acutualment té apuntat 40 nens per tan caldiren 1 director i 3 monitors oi?
M'agradaria que hem responguesis.
Moltes gràcies.


Resposta:

En aquest cas sí, tractant-se d'un casal encara que sigui temàtic d'esports cal el compliment del Decret 137/2003 és a dir un monitor cada 10 participants o fracció entre moltes altres disposicions. Ja que segons la llei un casal és qualsevol tipus d'activitat, sigui quina sigui la seva denominació i característiques, que es realitzi en època de vacances escolars, en general de dilluns a divendres, sense cap tipus de continuïtat durant l'any, i en la qual els participants no hi fan nit.

Només si l'entitat organitzadora és una entitat inscrita al Registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya i les activitats són únicament esportives, podria no complir aquest decret, però li caldria el compliment estricte de la LLEI 3/2008, de 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport que és molt més difícil de complir en referència a les titulacions exigides.

Segons em dius es tracta d'una associació del teu poble i com que suposo que no és un club o una entitat adscrita al Registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya us cal sense cap mena de dubte el compliment del Decret 137/2003

Us aconsello que consulteu l'ANEM PREPARATS que de la Direcció General de Joventut edita per oferir les informacions legals que cal complir i les recomanacions necessàries per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure.

Quan organitzem activitats amb la participació de menors d'edat hem de complir sempre al màxim tot allò que la llei disposa. No ens la podem jugar ja que els menors estan sota la nostra responsabilitat legal.

Espero haver deixat clars els teus dubtes, en tot cas el Servei d'associacionisme i d'educació en el lleure de la Generalitat de Catalunya també us pot aclarir, amb més coneixement de causa, qualsevol dubte que tingueu

Cordialment
Jordi Iglesias
ESCOLA L'EMPORDÀ
Escola oficial d'educadors i educadores en el lleure

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?