Jo m'hi apunto!!!!!

Des dels inicis del lleure educatiu als anys 50's i 60's protagonitzats per moviments de voluntaris, seguit de l'impuls que les institucions públiques començaren als 70'S, fins al boom del lleure associatiu dels 80 i l'aparició de les primeres empreses als 90, la transmissió de valors (siguin quins siguin) ha estat present i ha fructificat en el món del lleure.
Aquest tret diferencial respecte a altres tipus d'educació ja no passa desapercebut en cap sector de la societat, que comença a entendre la capacitat que té el món del lleure per treballar i transmetre valors. 
Durant la meva infància i adolescència vaig participar en associacions de lleure i avui encara col·laboro com a monitor i/o responsable en diferents iniciatives.
No és cap secret que estem vivint una crisi de valors important i que des del lleure hi podem respondre a aquesta realitat.
Dins d'aquesta situació i veient els esdeveniments succeïts aquestes últimes setmanes he reflexionat molt sobre el treball que hem i podem fer sobre dos valors en concret, en totes les seves accepcions, que aquí us anoto esperant reflexions i propostes que tots puguem utilitzar:
 
No violència:
contraposada a tots els tipus de violència i/o abusos de poder (física, psíquica, verbal, financera, política, burocràtica,...)
La democràcia:
en un equip, en un grup, en una associació, a la societat, com a sistema, ...
 
Com us deia, fa dies que hi dono voltes i crec que com a societat tenim un greu dèficit al voltant d'aquest dos valors que potser crèiem totalment adquirits però, vista la indignació i els comportaments indignes de tants de nosaltres, potser que busquem un bon equip de monitors i que ens prepari unes colònies de 15 dies per fer una repassada al tema!!!!
 
JO M'HI APUNTO!!!!!
 
Josep Bécares Ferrés 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?