Preus de més de 50 euros de mitjana als casals per a la setmana blanca

La Fapac manté que la retallada de subvencions ha fet encarir els preus de les activitats

Per ara la demanda de places és inferior a l'esperada

Una mitjana d'entre 50 i 60 euros costen els casals organitzats per la setmana blanca a les comarques gironines, que comença el 28 de febrer i acaba el 4 de març. Aquest és el càlcul que fa la Federació d'Associacions de Pares (FAPAC) a partir de les activitats de les que tenen constància fins ara. Aquestes activitats han estat organitzades per ajuntaments, entitats diverses i associacions de pares i mares, directament o per mitjà d'empreses. “Les subvencions que s'havien de rebre de la Generalitat s'han retallat. S'havia calculat que serien de mitjana d'entre 7 i 8 euros per escolar, però al final són d'entre 2 i 3 euros”, destaca el president de FAPAC a Girona, David Font.
El president de la FAPAC manté que, en global, “l'oferta dels mesos d'estiu és més barata”. A més, remarca que cal tenir en compte el context de crisi econòmica, una circumstància que, segons Font, es pot traduir en el fet que “aquesta sigui la setmana dels avis”, molts dels quals es faran càrrec dels néts mentre els pares treballen. “També hi ha moltes persones a l'atur que no es poden permetre pagar activitats”, afirma Font i aquest és un altre dels motius pels quals fins ara no hi hagut la demanda de places esperada.
El president de la FAPAC considera que abans de decidir impulsar aquesta setmana blanca, “des de la Generalitat s'haguessin hagut de posar els recursos necessaris perquè les activitats fossin al màxim de barates possible o fins i tot gratuïtes”. El calendari escolar estrenat aquest any incorpora com a principal novetat la setmana blanca, impulsada per l'anterior govern i que CiU ja ha anuncia que, en principi, no tindrà continuïtat el curs vinent.
Falten pocs dies perquè arribi la setmana blanca i encara hi ha moltes places
disponibles en l'àmplia oferta d'activitats que s'ha organitzat a les comarques gironines per donar cobertura a les hores lliures dels escolars.
A més de les activitats recollides per la FAPAC, hi ha un gran nombre d'ofertes organitzades per empreses, algunes de les quals són de preus força elevats i altres més assequibles.
La preparació d'activitats per a la setmana festiva als centres escolars fa temps que s'ha iniciat. Més de quaranta associacions de pares i mares (AMPA) de les comarques de Girona i alguns ajuntaments ja han comunicat a la FAPAC les activitats que han organitzat.
Publicat a

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?