Amb l’hivern, cal estar preparats davant del fred i també de les nevades


Amb l’hivern, cal estar preparats davant del fred i també de les nevades; aquests fenòmens meteorològics poden provocar situacions d’emergència. Per estar en condicions d’afrontar possibles situacions adverses ocasionades per la neu, la Direcció General de Protecció Civil, en el marc del Pla NEUCAT, ha elaborat uns tríptics i un pòster, amb consells de prevenció i també d’actuació davant de les nevades, per evitar o minimitzar els possibles danys provocats per la neu.

El primer fullet i el pòster estan destinats a la població en general i contenen consells de caire general però els emfatitza per a aquelles situacions més susceptibles de provocar danys. El segon està adreçat especialment als conductors i el tercer, redactat en quatre idiomes, està pensat per a conductors de diverses procedències en trànsit pel nostre país. Aquest any, els consells de protecció civil estan per primera vegada disponibles en xinès i àrab, a més a més de català, castellà, francès i anglès.

Des de les institucions vetllem per l’autoprotecció dels ciutadans, per això volem insistir a fomentar la prudència i la sensibilització davant aquest risc. Els comportaments prudents són bàsics en tot comportament humà i encara més en situacions difícils, perquè poden contribuir decisivament a la pròpia protecció de les persones.
Us demanem d’una banda la vostra col·laboració, perquè difongueu de la manera que considereu més adient i eficaç els fullets amb els consells d’autoprotecció que us enviem. De l’altra, us demanem que si disposeu de pàgina web hi publiqueu els mateixos fullets en format electrònic (a través d’aquest enllaç podeu trobar els fullets i també altres documents de la Campanya de prevenció al risc de nevades 2010). Aquesta comunicació complementa l’escrit que adrecem cada any als ajuntaments per aquest tema.

Estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta o suggeriment que creieu oportú i us agraïm per endavant el vostre suport.

Josep Ramon Mora
Director general de Protecció Civil

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?