dijous, 21 d’octubre de 2010

Començarà un curs de monitors i monitores de lleure a Girona en modalitat de tardes


El dimarts dia 9 de novembre, en modalitat de tardes, té inici a les instal·lacions que el GEiEG té a Sant Narcís, Girona, un curs de Monitors i Monitores d’activitats infantils i juvenils en el lleure, organitzat conjuntament pel GEiEG i l’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà, i impartit per aquesta escola.
El responsable d’impartir les classes d’aquest curs a Girona és el professorat titular de l’Escola l’Empordà, una escola d’educadors en el lleure reconeguda oficialment per Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i els alumnes opten a rebre la titulació oficial de Monitor i Monitora d’activitats infantils i juvenils en el lleure.

Aquest títol s’exigeix per fer activitats amb menors en les activitats de temps lliure tradicionals com ara esplais, casals, campaments i colònies, i està regulat per llei, tot i que d’ençà ja fa uns anys, també comença a ser un requisit indispensable per a ser contractat en activitats portades a terme en l’entorn escolar: horari d’espai d’acollida i de pati, sisena hora, menjadors i transport escolar i tot el reguitzell d’activitats extraescolars, així com per treballar a les ludoteques. D’aquí precisament la gran demanda de formació de monitors i monitores dels darrers anys.

El alumnes del curs de monitors i monitores també tenen la possibilitat d’obtenir crèdits universitaris de lliure elecció, depenent de la universitat on cursin els seus estudis.

L’horari del curs, de les 16h a les 22h, està pensat, sobretot, per facilitar l’assistència al mateix a joves universitaris, molts d’ells desplaçats del seu municipi i per aquest darrer motiu els divendres i caps de setmana no hi ha classe. També és ideal per a persones a l’atur ja que els hi deixa els matins lliures per a realitzar les seves gestions.

El GEiEG i l’Escola l’Empordà ja fa anys que col·laboren en la formació de monitors i directors de lleure, col·laboració que està regulada mitjançant el corresponent conveni. L’entitat esportiva gironina mou al llarg de l’any un munt de nens i nenes en activitats de lleure en les que hi destaquen els casals d’estiu i on molts dels monitors i monitores que s’han format en aquests cursos han tingut l’oportunitat de fer-hi pràctiques. L’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà fa més de 12 anys que es dedica a aquesta formació especialitzada i els alumnes que ha format  destaquen en la seva majoria per haver adquirit el tarannà educatiu d’aquesta escola fonamentat en dos pilars educatius: els drets humans i la responsabilitat.

La informació i matriculació al curs es pot fer fins al dilluns dia 8 de novembre personalment a les instal·lacions del GEiEG a Palau -Girona- o per internet a www.emporda.org

Més informació sobre el curs: informació i matriculacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada