Començarà un curs de monitors i monitores de lleure a Girona en modalitat de tardes


El dimarts dia 9 de novembre, en modalitat de tardes, té inici a les instal·lacions que el GEiEG té a Sant Narcís, Girona, un curs de Monitors i Monitores d’activitats infantils i juvenils en el lleure, organitzat conjuntament pel GEiEG i l’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà, i impartit per aquesta escola.
El responsable d’impartir les classes d’aquest curs a Girona és el professorat titular de l’Escola l’Empordà, una escola d’educadors en el lleure reconeguda oficialment per Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i els alumnes opten a rebre la titulació oficial de Monitor i Monitora d’activitats infantils i juvenils en el lleure.

Aquest títol s’exigeix per fer activitats amb menors en les activitats de temps lliure tradicionals com ara esplais, casals, campaments i colònies, i està regulat per llei, tot i que d’ençà ja fa uns anys, també comença a ser un requisit indispensable per a ser contractat en activitats portades a terme en l’entorn escolar: horari d’espai d’acollida i de pati, sisena hora, menjadors i transport escolar i tot el reguitzell d’activitats extraescolars, així com per treballar a les ludoteques. D’aquí precisament la gran demanda de formació de monitors i monitores dels darrers anys.

El alumnes del curs de monitors i monitores també tenen la possibilitat d’obtenir crèdits universitaris de lliure elecció, depenent de la universitat on cursin els seus estudis.

L’horari del curs, de les 16h a les 22h, està pensat, sobretot, per facilitar l’assistència al mateix a joves universitaris, molts d’ells desplaçats del seu municipi i per aquest darrer motiu els divendres i caps de setmana no hi ha classe. També és ideal per a persones a l’atur ja que els hi deixa els matins lliures per a realitzar les seves gestions.

El GEiEG i l’Escola l’Empordà ja fa anys que col·laboren en la formació de monitors i directors de lleure, col·laboració que està regulada mitjançant el corresponent conveni. L’entitat esportiva gironina mou al llarg de l’any un munt de nens i nenes en activitats de lleure en les que hi destaquen els casals d’estiu i on molts dels monitors i monitores que s’han format en aquests cursos han tingut l’oportunitat de fer-hi pràctiques. L’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà fa més de 12 anys que es dedica a aquesta formació especialitzada i els alumnes que ha format  destaquen en la seva majoria per haver adquirit el tarannà educatiu d’aquesta escola fonamentat en dos pilars educatius: els drets humans i la responsabilitat.

La informació i matriculació al curs es pot fer fins al dilluns dia 8 de novembre personalment a les instal·lacions del GEiEG a Palau -Girona- o per internet a www.emporda.org

Més informació sobre el curs: informació i matriculacions

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?