Alumnes del Campus Jove de Palamós porten a terme la Petita Fira per la Pau

Amb el nom de Petita fira d’estiu per la Pau, els alumnes del Campus Jove de Palamós van portar a terme aquesta activitat organitzada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament palamosí al passeig del Mar d’aquesta població el passat dilluns 3 d’agost durant dues hores a partir de les 2/4 de 6 de la tarda, on la mainada, més de 500 participants, podia gaudir de diverses propostes de tallers oberts a tothom i gratuïts.

Les propostes de tallers que es feien eren la confecció de tres boles de malabars que aprenien a fabricar els propis nens i nenes, la confecció d’un dibuix dedicat a la pau i la possibilitat de participar d’un taller de maquillatge on nens i nenes eren maquillats amb diverses propostes creatives i de temàtica adequada a la seva edat. També, nens i nenes amb l’autorització dels seus pares podien fer de models fotogràfics per enviar un missatge per la pau, amb un element de la seva elecció (un colom, el signe de la pau o una flor, per exemple), fotografies que eren impreses en paper i exposades juntament amb els dibuixos.

Al llarg de les dues hores que va durar l’activitat no va deixar de passar el públic infantil, més de 500 participants que van gaudir, juntament amb els seus acompanyants d’aquesta activitat oberta de lleure educatiu.

El alumnes del Campus Jove, nois i noies d’entre 14 i 17 anys, al llarg de tot el mes de juliol han participat en el curs de premonitors que imparteix l’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà i que organitza el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós. Els alumnes han treballat aspectes tals com els valors educatius que es poden transmetre en les activitats de lleure educatiu així com les bases necessàries per a iniciar-se en el món de la formació educativa en aquest camp de l’educació no formal. I tot això ho han fet combinant de forma sistemàtica el treball d’equip amb diverses propostes de caràcter pràctic com ha estat l’organització d’aquesta fira o una sessió de contes, jocs i cançons que es va dur a terme el passat divendres a les instal·lacions del Punt d’Informació Juvenil de Palamós i on el públic majoritari van ser els més petitons del Casal municipal amb d’altres que van ser acompanyats pels seus familiars. Aquestes propostes s’emmarquen en el que s’anomena l’aprenentatge servei i que consisteix en aprendre treballant en la realització d’un servei a la comunitat. La diferència d’aprendre un taller per fer amb la mainada en un futur hipotètic o amb la immediatesa de portar-ho a terme en una situació real és palesa i els resultats de l’aprenentatge són molt més sòlids. També es guanya amb el grau de satisfacció i la motivació de l’alumnat. Per exemple, el fet de dedicar aquesta fira per la Pau respon al treball que els alumnes han estat fent sobre els Drets del Nen i la seva sensibilització al respecte.

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ja fa cinc anys que organitza aquest Campus a l’estiu que imparteix l’Escola l’Empordà, que s’insereix dins el programa Suma-t’hi que porta a terme aquesta escola i que té com objectiu potenciar el voluntariat entre el jovent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?