La Secretaria de Joventut s'afegeix a l'any Xesco

Des de la Secretaria de Joventut i des de les associacions d'educació en el lleure, ens afegim a la celebració del 25è aniversari del seu traspàs, tot difonent aquesta informació a la guia d'activitats d'estiu 2009. Per consultar la guia clica aquí. 

Com molts ja sabeu, Xesco Boix, bon músic, en un moment de la seva vida va decidir dedicar-se plenament a la mainada per tal de transmetre'ls els valors d'un món millor,més participatiu i solidari. 

La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L'arma va ser una guitarra; l'eina, les cançons i la voluntat de canviar tantes i tantes coses. 

En Xesco ha estat el pioner dels animadors del nostre país. Ha gravat 35 discos i cassetes, ha publicat 10 llibres i ha fet més de 6.000 cantades en directe. Ha emplenat de cançons, contes, rondalles... els departaments d'animació de les escoles d'educadors en el lleure. 

Aquestes escoles ho han tramès a les generacions de monitors i monitores que organitzen activitats com les d'aquesta guia, els quals utilitzen molts dels recursos que en Xesco ens va deixar. 

Qui no ha cantat mai el Iupi-ia ia Iupi, el Gripau blau, Puff, el drac màgic, No serem moguts, Tinc una llum al cor o ha escoltat el conte de l'Abiyoyo o de la Sopa de pedres? 

www.xesco.cat 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?