dilluns, 25 de maig de 2009

La Secretaria de Joventut s'afegeix a l'any Xesco

Des de la Secretaria de Joventut i des de les associacions d'educació en el lleure, ens afegim a la celebració del 25è aniversari del seu traspàs, tot difonent aquesta informació a la guia d'activitats d'estiu 2009. Per consultar la guia clica aquí. 

Com molts ja sabeu, Xesco Boix, bon músic, en un moment de la seva vida va decidir dedicar-se plenament a la mainada per tal de transmetre'ls els valors d'un món millor,més participatiu i solidari. 

La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L'arma va ser una guitarra; l'eina, les cançons i la voluntat de canviar tantes i tantes coses. 

En Xesco ha estat el pioner dels animadors del nostre país. Ha gravat 35 discos i cassetes, ha publicat 10 llibres i ha fet més de 6.000 cantades en directe. Ha emplenat de cançons, contes, rondalles... els departaments d'animació de les escoles d'educadors en el lleure. 

Aquestes escoles ho han tramès a les generacions de monitors i monitores que organitzen activitats com les d'aquesta guia, els quals utilitzen molts dels recursos que en Xesco ens va deixar. 

Qui no ha cantat mai el Iupi-ia ia Iupi, el Gripau blau, Puff, el drac màgic, No serem moguts, Tinc una llum al cor o ha escoltat el conte de l'Abiyoyo o de la Sopa de pedres? 

www.xesco.cat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada