Higiene alimentària

El passat dissabte vam inaugurar un altre curs de Monitor especialitzat en Menjadors Escolars.
Ja fa set anys que l’Escola l’Empordà imparteix aquesta especialització a Figueres, de la mà del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
Aquesta vegada però, hem introduït modificacions en el programa, i el Cap de Sanitat d’aquella comarca, acompanyat de dues farmacèutiques van impartir una classe sobre higiene alimentària i bons hàbits higiènics al servir el menjar.
D’aquesta classe es va confirmar, llei en mà, que la responsabilitat de servir menjar en bones condicions a poblacions de risc com ara els escolars, no solament és responsabilitat de qui cuina el menjar, sinó també de qui el serveix, sobretot en els casos que l’escola tenen contractat el servei de càtering.
El menjar, s’ha de servir en les condicions adequades perquè els bacteris no hagin tingut temps d’actuar.
Us asseguro que després d’aquella classe i amb la meva experiència sobre organització en menjadors escolars i també en colònies, la pràctica em demostra que la gran majoria està incomplint la llei, i fent-ho estan posant en perill la salut dels nens.
La llei diu ben clar que des del més petit al més gran, tothom l’ha de complir sense excuses, perquè no fer-ho vol dir que estem posant els mitjans perquè es produeixin focus epidemiològics, i pel que vaig aprendre, costa tant fer les coses ben fetes com mal fetes.
Aleshores, quin és el problema?, al meu entendre la ignorància de la llei per part de qui organitza aquests serveis.
Rubèn Fornós i Casares

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?