Bibliografia de l'Escola l'Empordà: La manipulació d’aliments en els menjadors escolars
Guia del manipulador i la manipuladora d’aliments per a personal d’atenció al públic en menjadors col·lectius
Producte: Llibre │Codi del producte: LL08
Títol: La manipulació d’aliments en els menjadors escolars - Guia del manipulador i la manipuladora d’aliments per a personal d’atenció al públic en menjadors col·lectius
Autor: Rubèn Fornós Casares
Mides: 24 X 17 cm
Pàgines: 124
Edició: Desembre 2014
Editorial: Edicions AEGLE
Preu (IVA inclòs): 28€ - Enviament gratuït
COMPRAR
La formació en manipulació d’aliments és un dels requisits legals que han de complir els manipuladors i les manipuladores d’aliments en menjadors col·lectius (com ho són els menjadors escolars, els casals i les colònies...).
Aquest llibre proporciona aquesta formació bàsica que es complementa amb la formació específica per al lloc de treball que ha de proporcionar la pròpia empresa. Però, no només dóna resposta al compliment d’un requisit legal, sinó que sobretot dóna resposta a la necessitat real de formació per tal d’actuar com uns bons professionals en el nostre lloc de treball.
Capítols del llibre
- La contaminació dels aliments
- Les toxiinfeccions alimentàries (TIA’s)
- Els riscos en la manipulació d’aliments
- Normatives específiques
- Bones pràctiques de treball
- Autocontrols alimentaris en menjadors col·lectius
- La manipulació especial dels aliments
Presentació
Amb el títol La manipulació d’aliments en els menjadors
escolars us presentem en format de guia el contingut del curs de manipulador
i manipuladora d’aliments per a personal d’atenció al públic en menjadors
col·lectius i, més específicament, menjadors col·lectius per a menors, on
s’inclouen els menjadors escolars.
La correcta
manipulació dels aliments és la clau per evitar les conseqüències de les
toxiinfeccions alimentàries, algunes d’elles molts greus per a la salut, conseqüències
que fins i tot poden arribar a ser mortals.
Els nens i les nenes
que fan els seus àpats en menjadors col·lectius, com són els menjadors
escolars, els casals i les colònies, representen un factor d’alt risc pel que
fa a les toxiinfeccions alimentàries.
Aquests nens i nenes
estan en edat de creixement i el seu sistema immunològic s’està
desenvolupant, i per tant estan més exposats que els adults als perills dels
elements patògens que poden ingerir conjuntament amb els aliments.
Una correcta
manipulació abaixa considerablement el nivell de risc de toxiinfeccions
alimentàries.
Ara bé, no n’hi ha
prou amb que el manipulador i la manipuladora d’aliments tingui els
coneixements bàsics i suficients per a un correcte exercici de la seva
professió, sinó que el que cal també, i com a condició inseparable d’aquesta
adquisició de coneixements, és que tingui l’actitud de voler fer una manipulació
dels aliments del tot correcte, des del punt de vista de la prevenció.
Aquí hi trobareu
aquests coneixements, però també hi trobareu unes reflexions que van més
enllà, encaminades a l’adquisició d’uns bons hàbits de treball conseqüència de
l’adquisició d’una actitud positiva.
Aquest curs és una
imposició legal, ja que és un dels requisits que han de complir els
manipuladors i les manipuladores d’aliments en servei d’atenció directe en
menjadors col·lectius, i les inspeccions que es fan, entre altres coses,
controlen que els manipuladors i les manipuladores han rebut aquesta formació.
Malgrat això, i si
pensem que la majoria de les toxiinfeccions alimentàries són degudes a una
mala manipulació dels aliments, convindrem que la realització d’aquest curs
no ha de respondre al fet d’haver de complir un requisit legal, sinó a la
necessitat real de formació per tal d’actuar com uns bons professionals en el
nostre lloc de treball.
Si encarem aquest curs
amb aquesta idea segur que en traurem un bon profit que anirà lligat amb una
bona actitud i que tindrà com a resultat l’adquisició d’un bons hàbits de
treball a l’hora de manipular els aliments.
Fins a finals del 2010,
dins del curs de monitor i monitora de menjadors escolars, impartíem uns
coneixements bàsics encaminats sobretot als autocontrols alimentaris, però
la liberalització de la formació de la manipulació d’aliments, conseqüència
del RD 109/2010, de 5 de febrer, ens va animar a oferir aquesta formació en la
seva totalitat.
Confiem que aquest
llibre que teniu a les vostres mans us proporcioni la formació necessària per
a una correcta manipulació dels aliments i us ajudi a prendre les decisions
correctes pel que fa a tot allò referent a la prevenció de les toxiinfeccions
alimentàries.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada