Mostra fotogràfica d'Oriol Martínez Muñoz, a Palafrugell



Aquest passat dissabte 29 d’agost a les 7 de la tarda i al Centre Avant de Palafrugell s’ha inaugurat la mostra fotogràfica de macrofotografia d’Oriol Martínez Muñoz.

Aquesta mostra està emmarcada dins del primer curs infantil d’iniciació al Periodisme en l’especialitat de Reportatge Gràfic que ha impartit l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà.

El cus ha estat dissenyat i portat a terme per Rubèn Fornós, que és el cap d’estudis d’aquesta escola (director de La Proa, diari del Baix Empordà del 1994 al 2006) i està inserit dins el programa que el Centre Avant ha dissenyat per a un únic alumne, l’Oriol Martínez. 

L’Oriol, des de ja fa tres anys, participa a les sessions de reforç escolar que imparteix aquest centre al llarg de tot l’any, i els seus pares van demanar si se’n podria fer càrrec del nen durant els matins de l’agost de les 9h a les 13h. 

És per aquest motiu que va sorgir la idea de dissenyar un curs personalitzat per a ell que combinés una primera hora de reforç escolar diari amb dues hores més lúdiques però formatives alhora, on es combinessin també activitats típiques del lleure educatiu com ara els jocs i els tallers.

En aquest sentit l’Oriol s’ha construït ell mateix un mikado, un joc de les parelles i un puzle amb la seva fotografia.

Bàsicament, la directora del Centre Avant, Lídia Puigvert ha estat la seva monitora assistida per l’ajudant de monitora Maria Duran, que també han assistit a Rubèn Fornós en aquest curs infantil.




La idea bàsica del curs va ser presentar diverses modalitats de periodisme i que fos el propi alumne qui escollís en què es volia especialitzar, escollint en aquest cas, el reportatge gràfic.

És per aquest motiu que l’Oriol ha fet un reportatge gràfic sobre la zona del Camp d’en Prats de Palafrugell que l’ha plasmat en una revista que porta per títol “La revista de l’Oriol” i també en un muntatge audiovisual “El meu reportatge”.

L’Oriol també va decidir fer una exposició de fotografia i quan se li explicava el funcionament de la càmera fotogràfica va descobrir la macrofotografia (fotografia d’objectes de molt a prop augmentant el seu tamany real) i aquesta és l’exposició que s’ha inaugurat.

A l’acte de l’exposició es va passar el vídeo “El meu reportatge”, que va dirigir el mateix Oriol, i se li va fer lliurament d’un certificat oficial de l’Escola l’Empordà, que acredita les 40 hores de formació d’aquest curs infantil.

Al llarg d’aquesta inauguració van arribar a passar més de 40 persones, bàsicament familiars i amics de l’Oriol que venien acompanyats dels seus pares.



No cal dir que al llarg d’aquest mes, l’Oriol, que com qui diu no es treia la credencial de reporter gràfic ni per anar a dormir, estava més que motivat sobretot quan veia que el seu esforç donava fruits i tenia una fita concreta, poder oferir en aquesta exposició no solament les fotografies que va escollir entre totes les que va arribar a fer, sinó també poder ensenyar la seva revista i el seu muntatge audiovisual.

L’esforç es va veure recompensat amb la feina ben feta i l’escalf de tots aquells que van venir a recolzar-lo, que se’n van endur com obsequi un exemplar de “La revista de l’Oriol”, el catàleg de l’exposició amb reproducció de totes les fotografies exposades i un parell de llibres editats per l’escola: “Apa, upa, home. Una refelxió crítica del lleure educatiu” de Rubèn Fornós, i “Reforç escolar. Guia dels monitors i de les monitores de lleure educatiu especialitzats en reforç escolar” de Rubèn Fornós i Lídia Puigvert.

El Centre Avant de Palafrugell és una secció de l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà dedicat a la promoció de l’èxit escolar i es va obrir ara fa un any i mig. A més de les classes de reforç escolar, que val a dir són individualitzades, s’hi han fet dos cursos de monitors i monitores de lleure educatiu i un de vetlladors i vetlladores escolars en aquest període.

L’Escola l’Empordà és una escola habilitada per la Generalitat de Catalunya per impartir els mòduls professionals dels cursos de monitors, monitores i directors, directores de lleure educatiu i ja 17anys que imparteix aquesta formació per tota Catalunya.


Fotografies (de dalt a baix):


  1. L'Oriol en primer terme (Autor: David Martínez)
  2. Detall de mostra fotogràfica 1 (Autor. Rubèn Fornós)
  3. Detall de la mostra fotogràfica 1 (Autor: Rubèn Fornós)
  4. Visionant el "El meu reportatge" 1, amb detall de nens i nenes asseguts al terra (Autor: Rubèn Fornós)
  5. Visionant el meu reportatge 2 (Autor: Rubèn Fornós)
  6. Rubèn Fornós acompanyat de Lídia Puigvert, presentant la mostra forogràfica (Autor: David Martínez)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?