Aquest curs de director/a d’activitats de lleure ha estat molt enriquidor tant a nivell personal com a nivell professional

Aquest curs de director/a d’activitats de lleure ha estat molt enriquidor tant a nivell personal com a nivell professional; a nivell personal perquè a la vida diària m’he anat trobant situacions que s’han plantejat a les classes i he pogut aplicar la metodologia per tal de resoldre conflictes, d’afrontar situacions, de solucionar situacions d’emergència i sobretot d’entendre millor algunes de les situacions del dia a dia aplicant els coneixements adquirits en el curs.

A nivell professional dintre les pràctiques que he realitzat m’han ajudat en aspectes normatiu, en aspectes organitzatius a l’hora de dirigir el grup de dirigents, i participants, i en aspectes d’habilitats socials a l’hora de relacionar-me amb els demés i que la meva comunicació sigui efectiva i arribi als demés de manera més adequada possible.

Progressivament, aniré adquirint habilitats, més experiència i seguretat que em permetran confiar en els meus propis recursos i prendre les decisions importants, tot assumint responsabilitats sense oblidar les pròpies necessitats i preferències.

Tot això s’aprèn només amb l’experiència, es poden fer cursos per agafar una base, però la qüestió és posar en pràctica tot el que s’ha après, viure en primera persona els fets, conviure amb els demés i només així podré aplicar els coneixements adquirits.

Haig de dir que tot l’equip de professors que formen part integrant de l’Escola Empordà transmeten una gran alegria i motivació davant de cadascuna de les responsabilitats que s’han de tenir en compte a l’hora de realitzar una tasca on els protagonistes són els infants i joves i que per sobre de tot s’ha de fomentar la diversió i transmetre l’autonomia.

A més a més s’ha de dir que ensenyeu (almenys és que jo he percebut) a valorar la senzillesa de les coses, la creativitat no es basa en trencar-se el cap intentant innovar amb alguna activitat molt complexa i rebuscada, la gran majoria de vegades, les coses més simples, organitzades i amb sentit comú són les que funcionen més bé i són les que agraden a tots els públics.

El curs m’ha resultat molt satisfactori en tots els sentits; és un curs que em servirà tant a la vida diària com professionalment parlant i això és el que m’ha agradat, sé que en podré treure profit i que ha valgut la pena compaginar feina, estudis universitaris, estudis amb vosaltres, vida privada i vida social. La veritat que anava molt cansada i a vegades es feia feixuc el seguiment de totes les responsabilitats del dia a dia, però la vostra forma d’enfocar les classes comportava que no suposés cap esforç venir a les classes presencials.

També haig d’agrair el curs “a la carta” que ens vàreu oferir per tal de poder tirar endavant l’obtenció d’aquest títol que tant ens interessava a alguns.

De veritat m’he sentit molt bé realitzant aquest curs i el recomano a tothom a qui li agradi i gaudeixi del lleure i al estar en contacte amb la població infantil, i que a més a més tingui ganes de combinar-ho assumint responsabilitats i assegurar així que el món del lleure es converteixi en un referent per a la nostra societat.

Crec que el fet de pertànyer a una activitat del lleure és molt enriquidor, ja sigui com a membre de l’equip de dirigents, com en els participants, els vincles que es creen en el transcurs del projecte queden gravats a l’experiència personal de cadascú.

JDF
Alumne del curs de director/a de l'Escola l'Empordà

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?