8 de setembre comença el Curs de Gestió de Conflictes i Educació emocional

L'Escola d'educadors i educadores l'Empordà ha programat per a aquest 8 de setembre de 2015 un Curs de Gestió de Conflictes i Educació emocional impartir per Eva Fornós Puigvert, professora d'aquesta escola que porta anys impartint les unitats didàctiques de Resolució de Conflictes i el taller de Gestió de Conflictes i Educació Emocional en els cursos de monitors i monitores d'activitats infantils i juvenils d'educació en el lleure.

Aquest curs s'adreça al públic en general, però sobretot a aquelles persones que tenen la responsabilitat d'educar els infants: pares i mares, mestres, monitors i monitores i està pensat per a l'adquisició de competències personals que ens permetin a partir de les nostres pròpies vivències millorar la forma en com gestionem els conflictes i com expressem les nostres emocions per a la vegada poder repercutir aquesta millora als qui ens envolten, sobretot els infants.

Aquest curs té una durada de 16 hores i es portarà a terme de les 17.30h a les 21.30h al Centre Avant de l'Escola l'Empordà, a les galeries Camp Prats del carrer Sant Sebastià 66 de Palafrugell.

Finalitzat el curs els alumnes obtindran un certificat de l'Escola l'Empordà corresponent a 16 hores de formació especialitzada en Gestió de conflictes i educació emocional.

Els objectius del curs són:

-Reflexionar sobre què són les emocions i com aquestes van estretament lligades amb els nostres pensaments, valors i experiències 

-Conèixer com ens afecten les emocions a l’hora d’afrontar un conflicte 

-Aprendre com ens podem des-educar per desfer-nos dels prejudicis i dels valors que ens han imposat i que ens perjudiquen 

-Aprendre quines actituds podem tenir al davant dels conflictes i com acceptar el fet que els tenim i com afrontar-los amb una actitud positiva. 

-Portar a la pràctica dinàmiques per:

- Reforçar l’autoestima, l’empatia, la resiliència, l’assertivitat, la comunicació, l’escolta activa, la motivació, la visió optimista de la realitat…

- Afrontar els sentiments i allò que ens fa mal

- Aconseguir els nostres petits objectius i perdre la por a fracassar

- Sortir de a nostra zona de confort

- Reflexionar com transformar i canviar tot allò que no ens agrada a la nostra vida personal

- Saber quan i com hem de posar límits en les nostres relacions

- Prioritzar les nostres accions i gestionar el nostre temps

- Crear objectius personals

Si les persones només fóssim els nostres actes, molts ja no tindríem dret a respirar...
Si les persones només fóssim allò que diem, alguns hauríem de callar per sempre...
Si les persones només fóssim allò que pensem, molts voldríem perdre la memòria...
Si les persones només fóssim allò que sentim, viure resultaria una bogeria...
Les persones necessitem ser coherents i la coherència ens arriba quan allò que fem, allò que diem i allò que pensem és el mateix a allò que sentim.
És només aleshores, penso, quan som nosaltres mateixes les qui guiem la nostra vida.

Eva Fornós Puigvert


Les matriculacions es poden fer per internet a:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?