2a edició del curs de Vetlladores i Vetlladors a Girona

Alumnes de la segona edició del curs de Vetlladores i Vetlladors realitzat a Girona per l'Escola l'Empordà

Aquest dimarts 9 de setembre de 2014 ha finalitzat la segona edició del curs de Vetlladores i Vetlladors organitzat i impartit per l'Escola l'Empordà a Girona.

Aquest curs s'ha portat a terme a les instal·lacions de la delegació gironina del CEESC (Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya) gràcies al conveni que manté aquest entitat amb l'esmentada escola.

El curs bàsic d'auxiliar d'educació especial té com objectius:
  • Conèixer l’organització, normativa i funcionament d’un centre educatiu
  • Conèixer les tasques que desenvolupa un auxiliar d’educació especial (vetllador/a) i quines són les funcions que desenvolupa en l’atenció i cura de l’alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) escolaritzat en un centre educatiu ordinari: qüestions d’higiene personal, cura, mobilitat, etc.
  • Reflexionar sobre el marc de col·laboració entre els diferents professionals que treballen en la cura i l’atenció de l’alumnat amb NEE en el marc d’una escola inclusiva
Es tracta d’un curs que dóna les eines i els coneixements per tal d’aprofundir, en el marc d’una escola inclusiva, en l’atenció i cura dels infants amb necessitats educatives especials.

El plantejament del curs es fa des de l’abordatge teòric i pràctic de la figura del vetllador/a i el seu paper a l’escola d’avui.

La vetlladora i el vetllador escolar és una figura que en els darrers anys ha tingut i estar tenint una presència activa en els centres escolars, dins el que són els centres ordinaris, i en el marc d’una escola inclusiva.

Els vetlladors/es (auxiliars d’educació especial) donen suport a l’autonomia dels infants i joves amb un alt grau de dependència, per tal que puguin participar en totes les activitats acadèmiques.

El director del curs ha estat Josep M. Garcia i Balda, doctor en Pedagogia i llicenciat en Psicologia.

Està previst que es convoqui la tercera edició d'aquest curs de Vetlladores i Vetlladors, durant els primers mesos del 2015, al Centre Avant que l'Escola l'Empordà té obert a Palafrugell.

Més informació a www.escolaemporda.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?