divendres, 12 de setembre de 2014

2a edició del curs de Vetlladores i Vetlladors a Girona

Alumnes de la segona edició del curs de Vetlladores i Vetlladors realitzat a Girona per l'Escola l'Empordà

Aquest dimarts 9 de setembre de 2014 ha finalitzat la segona edició del curs de Vetlladores i Vetlladors organitzat i impartit per l'Escola l'Empordà a Girona.

Aquest curs s'ha portat a terme a les instal·lacions de la delegació gironina del CEESC (Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya) gràcies al conveni que manté aquest entitat amb l'esmentada escola.

El curs bàsic d'auxiliar d'educació especial té com objectius:
  • Conèixer l’organització, normativa i funcionament d’un centre educatiu
  • Conèixer les tasques que desenvolupa un auxiliar d’educació especial (vetllador/a) i quines són les funcions que desenvolupa en l’atenció i cura de l’alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) escolaritzat en un centre educatiu ordinari: qüestions d’higiene personal, cura, mobilitat, etc.
  • Reflexionar sobre el marc de col·laboració entre els diferents professionals que treballen en la cura i l’atenció de l’alumnat amb NEE en el marc d’una escola inclusiva
Es tracta d’un curs que dóna les eines i els coneixements per tal d’aprofundir, en el marc d’una escola inclusiva, en l’atenció i cura dels infants amb necessitats educatives especials.

El plantejament del curs es fa des de l’abordatge teòric i pràctic de la figura del vetllador/a i el seu paper a l’escola d’avui.

La vetlladora i el vetllador escolar és una figura que en els darrers anys ha tingut i estar tenint una presència activa en els centres escolars, dins el que són els centres ordinaris, i en el marc d’una escola inclusiva.

Els vetlladors/es (auxiliars d’educació especial) donen suport a l’autonomia dels infants i joves amb un alt grau de dependència, per tal que puguin participar en totes les activitats acadèmiques.

El director del curs ha estat Josep M. Garcia i Balda, doctor en Pedagogia i llicenciat en Psicologia.

Està previst que es convoqui la tercera edició d'aquest curs de Vetlladores i Vetlladors, durant els primers mesos del 2015, al Centre Avant que l'Escola l'Empordà té obert a Palafrugell.

Més informació a www.escolaemporda.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada