diumenge, 10 d’agost de 2014

Els nens i nenes del casal d’estiu es poden quedar a dormir a l’escola o al pavelló una nit?

Aquesta és una pràctica molt emprada principalment a les comarques gironines on s'organitzen moltíssims casals. A més és una activitat que agrada molt als participants dels casals d'estiu ja que una nit de tot el casal no van a dormir a casa i es queden amb els seus monitors a l'escola o al pavelló a passar-hi la nit. 

Però per molt emprada que sigui aquesta pràctica, hem de dir que el Decret 137/2003 ho prohibeix explícitament en el seu article 8, on diu clarament que les pernoctacions hauran de realitzar-se en instal·lacions autoritzades per oferir allotjament per l'organisme competent, exceptuant si es fa nit al ras o bé en tendes de campanya. Diu també que només queden excloses d'aquesta prohibició els camps de treball que per les seves característiques o per la seva situació, motivada per l'interès social del projecte, hagin de fer l'allotjament en instal·lacions provisionals, fixes o mòbils, distintes de tendes de campanya o similars, o en edificis o construccions existents amb una finalitat diferent a la d'allotjament.

El Decret 137/2003 que regula les activitats de lleure amb menors, no té potestat sancionadora però això no vol dir que no sigui una llei d’obligat compliment. Per això si incloem aquesta pràctica a les activitats del nostre casal ningú ens vindrà à dir res, exceptuant si passa alguna cosa i un jutge uns pregunta que hi feien aquests menors dormint en un lloc on la llei ho prohibeix molt clarament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada