Dubtes de com organitzar un casal


Hola

Som unes noies que ens hem format a escola Empordà com a monitores i directores i l'altre dia us vam trucar per informar-nos sobre com tirar endavant un projecte, de fet volem fer una associació sense ànim de lucre per fer un casal de Nadal, ho tenim tot bastant enllestit amb el local, ajuntament,... el que volem realitzar per si aquest casal funciona, és engegar-ho més endavant com un "centre de suport familiar", ja que tenim molta demanda d'infants menors de 3 anys.

Tenim dubtes sobre:


-Amb adult voluntari, som 3 adults, podem tenir una ratio de 30 nens/es legalment?

Si sou tres adults podeu fer un casal fins a 30 participants menors d'edat, tenint en compte que com a mínim un ha de tenir el títol de monitor i un altre el de director, tal com estableix el Decret 137/2003, de 10 de juny, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. en el seu article quart. Si sou voluntaris o amb contracte laboral és indiferent de cares al compliment d'aquesta normativa.

-Tema assegurances, hi ha dues obligatòries la de responsabilitat civil i la d'accidents, hi ha estipulada una quantitat mínima a assegurar?

El mateix Decret 137/2003, de 10 de juny ho estableix en el article cinquè:

5.1 Per poder realitzar qualsevol de les activitats regulades per aquest Decret, l'entitat organitzadora o l'entitat promotora haurà de contractar una assegurança d'accidents personals que cobreixi, a més de les despeses de curació, un capital mínim de 3.005,06 euros en cas de mort (en cas de ser menor de 14 anys es destinaran a cobrir despeses de sepeli) i un capital mínim de 6.010,12 euros per invalidesa per accident.

5.2 L'entitat organitzadora o l'entitat promotora té l'obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure amb uns límits mínims de 150.253,03 euros per víctima i 601.012,10 euros per sinistre.

La Generalitat de Catalunya podrà actualitzar anualment els límits fixats als dos apartats anteriors mitjançant un decret.

5.3 En cas que l'entitat organitzadora o promotora de l'activitat estigués federada o formés part d'un moviment o associació podran ser aquestes federacions, moviments o associacions les que formalitzin els contractes d'assegurances previstos als apartats 5.1 i 5.2.

Saps si hi ha alguna companyia asseguradora que facin bon tracte a la gent jove emprenedora?

Nosaltres treballem amb:

ARÇ corredoria d'assegurances sccl
Casp, 43, entresol 1a
08010 Barcelona
Correu electrònic
Telèfon: 93 423 46 02

​Però si sou una associació legalment constituïda també us pot interessar:

Suport associatiu
Assegurances per a entitats sense ànim de lucre

​Fundació Pere Tarrés
Assegurances de Lleure

Com ens podem informar sobre els centres de suport familiar?​

Els centres de suport familiar no tenen una legislació concreta que els reguli, per això qui us pot assessorar més bé és:

La Xarxa de Centres de Suport Familiar de Catalunya (ALPIC)
​699 113 483 / info@alpic.cat
http://alpic.cat/ca

Per qualsevol altre dubte resto a la vostra disposició

Jordi Iglesias

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?