Va ser una gran solució i millors van ser els resultats.


Quins aspectes teòrics del curs t'han estat útils per a la realització de les practiques?


Un dels dies del curs, vam fer classe de psicologia. A l'hora de descans vam preguntar a la professora què podíem fer amb un grup de nens molt moguts i que ens esgarraven les activitats que teníem pensades. Com li va semblar una pregunta interessant vam sortir amb tot el grup del curs a escenificar-ho, entre tots vam veure diferents solucions per a intentar controlar aquests nens que són una mica més moguts que altres. Casualment, durant l'estiu, al grup teníem dos nens que eren molt nerviosos i, sobre tot, eren molt moguts. Un dia vaig pensar en aquelles solucions que van aportar i vaig anar provant les que em venien al cap. Algunes anaven millor que altres i gràcies a elles vam poder fer anar bé el grup. Cada vegada que algun d'aquests nens intentava esgarrar l'activitat un monitor anava cap a ell i li canviava de tema, per exemple, quan veiem que s'esverava massa algú s'apropava a ell i el feia explicar què havia fet durant el cap de setmana, on vivien els seus avis, quins animals creia que eren els més grans i forts, etc. Va ser una gran solució i millors van ser els resultats.

Fes una valoració general de tot el curs

Tot i ser curt el curs, he vist coses que ja sabia perquè durant l’esplai havia hagut de tenir en compte i he vist altres coses completament noves que potser mai se m’haurien passat pel cap, a més d’haver après tallers nous per fer amb els nens, enigmes mentals que poder plantejar per a que pensin i s’emboliquin i solucions per a poder millorar la convivència dins del grup que em toqui de nens. Ha estat una molt bona experiència.

Si passem a l’etapa de pràctiques, he gaudit moltíssim d’haver estat al casal on vaig estar. He conegut a molts nens nous i a molts pares del poble, m’ha servit per entendre com funciona el casal i que no és quelcom fàcil de preparar. He vist com s’ha de portar un grup i com fer-lo funcionar bé. Com tractar amb els nens i nenes del grup, com saber veure més enllà dels que ens mostren i fer-los aprendre valors que encara no podrien entendre.

A.P.C. Curs monitors Girona 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?