El primer curs de monitors d’activitats de lleure que s’imparteix amb el nou pla d’estudis a les comarques gironines es fa a Palamós

El primer curs de monitors d’activitats de lleure que s’imparteix amb el nou pla d’estudis a les comarques gironines es fa a Palamós

L’Escola l’Empordà amb altres tres escoles són les úniques habilitades, hores d’ara, per impartir el nou pla d’estudis a tot Catalunya


Aquest divendres 25 d’octubre comença al Punt Jove de Palamós el primer curs de monitors i monitores de lleure que s’imparteix a les comarques gironines seguint el nou pla d’estudis aprovat per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta nova modalitat de cursos s’imparteix seguint el model de la formació professional per competències implantat a Europa i els alumnes que el superin obtindran el títol oficial de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil, que és el que d’acord amb la legislació vigent és l’únic que habilita per a l’exercici d’aquesta professió a Catalunya.

Aquest curs s’equipara a les certificacions i a les qualificacions professionals Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil previstes al Reial decret 1537/2011, de 31 d’octubre.

A banda del reconeixement professional a tot l’estat i a l’àmbit europeu que comporta aquesta nova modalitat de cursos, també comporta un pla d’estudis que marca un nivell pedagògic per a totes les escoles de lleure educatiu de Catalunya, de les quals, hores d’ara, només quatre han estat habilitades a Catalunya per impartir aquesta nova modalitat de cursos, entre les quals es troba l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà.

Per aconseguir l’habilitació, l’Escola l’Empordà ha hagut de treballar en diversos fronts, tant des de l’àmbit organitzatiu com des del pedagògic, ja que a partir de l’1 d’octubre no es poden impartir aquests cursos sense aquesta habilitació per part de la Generalitat de Catalunya, data en la que va entrar en vigor l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, per la qual s’estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

Cada escola ha d’adaptar les exigències d’aquesta Ordre a la seva oferta educativa i per això aconsellem visitar la plana web de l’Escola l’Empordà www.escolaemporda.cat on s’expliquen de forma molt entenedora i visual els nous itineraris formatius pel que fa als cursos de monitors i directors d’activitats de lleure infantil i juvenil, i també hi trobareu l’oferta de cursos on s’hi troba aquest curs de monitors i monitores que es fa a Palamós i des d’on podeu obtenir–ne informació i inscriure-us.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?