El passat dia 4 de juliol el Parlament va aprovar, per unanimitat, una moció que insta el Govern de la Generalitat a aprovar un Pla que garanteixi tres àpats diaris als infants que es troben en risc d’exclusió social.

12/07/2013 - 15:01
Autor: Montse Agudo
Entitat redactora: Suport Associatiu - Jurídic

Segons un informe de la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i Adolescència (Fedaia), s’ha incrementat l’índex de pobresa de les famílies i això afecta directament a un dels sectors més febles de la població, que és la infància.

Com a conseqüència d’aquesta situació, hi ha escoles que, en els últims dos anys, han detectat un increment del nombre de famílies que no poden alimentar els seus fills de forma adequada.

Per altra banda, també hi ha hagut un augment de sol·licituds de beques de menjador, amb l’objectiu de poder cobrir la necessitat bàsica d’alimentar els infants.

En consonància amb aquesta realitat que ens envolta, el passat dia 4 de juliol, elParlament va aprovar dues mocions, en les quals, s’insta el Govern a garantir tres àpats diaris a infants que es troben en situació de pobresa.

Per poder complir amb aquestes mocions, s’ha instat el Departament de Benestar Social a aprovar, abans del dia 17 de juliol, un programa que asseguri l’atenció d’aquests menors i per poder fer-ho, l’Executiu haurà de realitzar unaconvocatòria urgent de subvencions o incrementar els recursos actuals, mitjançant convenis amb entitats locals o a través d’un sistema de beques.

També s’ha sol·licitat que la Generalitat redacti un pla de xoc de garantia alimentària i una partida pressupostària de cara el curs 2013-2014 a fi de garantir les beques de menjador per a tots els infants que ho necessitin.

En relació amb aquesta qüestió, s’ha acordat que les famílies en risc de pobresa no hauran de pagar res l’any que ve en concepte de menjador escolar, el qual, actualment té un cost de 6,20€ al dia.

A la sessió també s’han tractat altres assumptes, per exemple, l’ampliació de la xarxa de centres de distribució d’aliments i que la Taula de Distribució Solidària es converteixi en l’instrument de coordinació de polítiques públiques per lluitar contra la fam i la malnutrició.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?