La UE investigarà Espanya pel tema de l’IVA en els menjadors escolars


Toc d’atenció de la Comissió Europea al govern espanyol per facturar l’IVA als menjadors escolars i les activitats extraescolars

En la seva resposta, el comissari de Fiscalitat, Algirdas Semeta, assenyala que la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la UE considera que:
  • Estan exemptes d’IVA les activitats d’educació i protecció de la infància i la joventut, com per exemple el menjadors escolars, aules d’acollida matinal o activitats extraescolars, dutes a terme per entitats de caràcter social.
  • Igualment subratlla que l’exempció s’estendrà “als infants en edat preescolar i dels nens en edat escolar fora de l'horari lectiu”, i no només fins als 6 anys, com s’intenta imposar des de la Direcció General de Tributs.
  • Finalment concreta que l’exempció de l’IVA també s’aplicarà a aquells subministres “indispensables” per a la tasca que es desenvolupi, com podria ser els aliments que se serveixen en els menjadors escolars o el propi monitoratge.
    Recull de premsa
    Bruselas recuerda a España que el comedor escolar puede estar exento de IVA
    El Mundo

    España cobra el IVA en comedores escolares pese al veto de la UE
    Levante

    Bruselas ‘tira de las orejas’ Montoro’ por cobrar el IVA en los comedores infantiles
    El Boletín.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?