divendres, 31 de maig de 2013

El Govern impulsa la modificació de la Llei de les professions de l'esport per actualitzar-la i regularitzar la situació dels professionals del sector

El Consell Executiu aprova la memòria prèvia de l’avantprojecte de llei de modificació de la Llei de les professions de l’esport

El Consell Executiu ha aprovat la memòria prèvia de l'Avantprojecte de llei de modificació de la Llei de les professions de l'esport a Catalunya, de 2008, per actualitzar-la i solucionar situacions i problemes derivats de la seva aplicació que han impedit que molts professionals adaptessin l'exercici de la seva professió als mandats legals, a banda de resoldre algun buit legal donant-li contingut normatiu.

Amb aquesta modificació normativa, el Govern vol “donar sortida als professionals del sector esportiu que encara no s’han pogut integrar legalment en l’àmbit laboral de les activitats físiques i esportives”, segons ha destacat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. La nova regulació permetrà que puguin accedir al Registre Oficial de Professionals de l’Esport .

A més, la nova llei facilitarà l’acreditació de la formació per a l’exercici de les professions que recull la normativa. Així, es podran acreditar mitjançant els títols als quals al·ludeix la pròpia llei, com a través de les noves titulacions exigibles en la seva implantació i de les titulacions obtingudes als estats membres de la Unió Europea. 

La formació també es podrà acreditar mitjançant els certificats següents: 
  • certificat de professionalitat; 
  • certificat de qualificació professional; 
  • certificat de crèdits; unitats formatives o unitats de competència; 
  • certificats de reconeixement acadèmic; 
  • certificats d’incorporació al Registre Oficial de Professionals de l’Esport com a professionals del sector esportiu,
  • certificats que resultin de les previsions contingudes en l’ordenament vigent a cada moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada