Els monitors de lleure podem fer de monitors d'esports d'aventura?

Pregunta:

Els monitors de lleure podem fer de monitors d'esports d'aventura?

Resposta:

Per fer de monitor o monitora esportiu en centres que organitzen activitats físiques i esportives que impliquen un risc com ara les activitats aquàtiques, activitats a la neu i en altres àmbits del medi natural, cal alguna de les titulacions que especifica l'article 4.3 de la llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport i no n'hi a prou amb el títol de monitor o monitora d'activitats de lleure infantil i juvenil.

A més a més cal tenir en compte la Disposició derogatòria de la llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport, resten derogades totes les normes de rang igual o inferior que s'oposin a les disposicions d'aquesta llei i resten derogats expressament l'article 8 i l'annex 2 del Decret 56/2003, del 20 de febrer, regulador de les activitats fisicoesportives en el medi natural, en tot el que s'oposi a aquesta llei.

--------------

La llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport diu en l'article 4.3:

Per a exercir la professió d'animador o animadora o monitor o monitora esportiu professional en centres que organitzen activitats físiques i esportivesen llocs o espais que impliquen un risc intrínsec, activitats aquàtiques,activitats a la neu i en altres àmbits del medi natural, es requereix alguna de les titulacions següents:


a) La llicenciatura en ciències de l'activitat física i de l'esport o el títol de grau corresponent, amb formació o experiència en les activitats esportives en el medi natural.


b) El títol de tècnic o tècnica superior en animació d'activitats físiques i esportives, amb formació o l'experiència adequades a les activitats de què es tracti.


c) El títol de tècnic o tècnica en conducció d'activitats físiques i esportives en el medi natural, amb formació o experiència en les activitats de què es tracti.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?