La Direcció General de Joventut i Protecció Civil revisen el pla d’actuació en cas d’emergència per a les activitats d’estiu

El pla contempla l’intercanvi d’informació i estableix un protocol per cadascun dels diferents plans de protecció
El director general de Joventut, Toni Reig, ha encapçalat la reunió que aquest matí han mantingut els coordinadors territorials i diferents tècnics de la Direcció General de Joventut (DGJ) i de Protecció Civil al Centre d’Emergències Operatives Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Durant la trobada s’ha analitzat l’operatiu que hi ha a punt per prevenir o actuar davant de qualsevol possible emergència o incidència que es pugui produïr en alguna de les més de 3.700 activitats que hi ha preparades aquest estiu a Catalunya, organitzades per entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils o altres empreses i institucions.

En aquest sentit, s’han repassat els dispositius recollits en el ‘Pla d’Actuació en cas d’emergència o incidència’, elaborat per la DGJ. El pla preveu diversos tipus d’emergències que es poden produir en les activitats d’estiu: acampades, camps de treball, casals de vacances, colònies i rutes. En cas d’emergència, les actuacions a dur a terme quedarien incloses en els plans de protecció del Departament d’Interior, com són ara l’Infocat, l’Inuncat i el Procicat (calor, vent).

D’altra banda, el pla també preveu diferents tipus d’incidències fortuïtes no incloses en plans de protecció, com poden ser intoxicacions alimentàries o altres accidents. En aquest cas, el procediment previst segueix la lògica requerida per la tipologia de la incidència.

Una de les principals actuacions de prevenció és l’intercanvi d’informació que es duu a terme entre la DGJ i Protecció Civil, a través de diferents tecnologies de la informació i la comunicació. A aquest efecte, Joventut ha elaborat i compartit una base de dades amb totes les activitats d’estiu que han estat notificades.

Aquesta informació inclou, entre d’altres, el nombre de participants, les dates i la ubicació de l’activitat, i serà consultable en tot moment per Protecció Civil, el CECAT, els mossos d’esquadra, els bombers, els ajuntaments i les entitats d’educació en el lleure, entre d’altres.

‘Anem preparats’
Amb l’objectiu de garantir que les activitats d’educació en el lleure siguin més segures, la DGJ també ha editat la publicació ‘Anem preparats’.

A més de proporcionar orientacions perquè les activitats tinguin un bon nivell de qualitat, la guia recull consells, normes, mesures pràctiques, telèfons i adreces útils per dur a bon terme les activitats de vacances, sobretot les que es fan en grup.

La guia s’ha distribuït entre les entitats d’educació en el lleure, les coordinacions territorials de Joventut i els 320 Punts d’Informació Juvenil que hi situats arreu.

Dimarts, 19 de juny de 2012 


Més informació:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?