Curs de manipulació d’aliments per a serveis de menjadors col·lectius

Impartit per l’Escola d’educadores l’Empordà amb conveni amb el CEESC
Aquest passat dissabte dia 16 de juny de 2012 s’ha portat a terme a la seu de la delegació de Girona del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) un curs de manipulació d’aliments per a serveis de menjadors col·lectius, especialment menjadors escolars i casals de vacances, impartit per l’Escola d’educadors i educadores l’Empordà.

Aquest curs té com objectiu conscienciejar a les persones que serveixen el menjar en aquests establiments sobre la seva responsabilitat vers la salut dels usuaris que els utilitzen sobretot nens i nenes i adolescents que estan creixent i donades les seves característiques suposen un grup de risc entre els consumidors.

Així doncs, temes com la contaminació dels aliments i les toxiinfeccions alimentàries, passant per les bones pràctiques que han de posar en marxa els manipuladors i manipuladores d’aliments per tal d’evitar-ho, fins a l’anàlisis dels punts de perill i els autocontrols alimentaris, entre d’altres són els temes que configuren el programa d’aquest curs.

El carnet de manipulador d’aliments certifica que s’ha rebut la formació indispensable per a la realització d’aquesta tasca i si bé la llei diu que han de ser les pròpies empreses les encarregades de formar en aquest sentit al seu personal de forma continuada, moltes d’elles deleguen aquesta formació.

L’Escola l’Empordà certifica que els alumnes han rebut aquest formació específica per a menjadors col·lectius en una data determinada.

El CEESC i l’Escola l’Empordà mantenen vigent un conveni de col·laboració en el marc del qual s’ha realitzat aquest curs de manipulació d’aliments.

Peu de foto: Rubèn Fornós impartint el curs en una de les aules del CEESC gironí
Foto: Escola l’Empordà

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?