Carpeta de recursos sobre acollida i gestió de la diversitat per a professionals de joventut

El passat dimarts dia 20 de setembre a Girona es va presentar la Carpeta de recursos sobre acollida i gestió de la diversitat per a professionals de joventut.
La presentació es va fer a la Casa de Cultura de la ciutat de Girona i va constar d’una sessió informativa teòrica i pràctica de la carpeta,  sessió duta a terme per la mateixa autora del material, l’antropòloga i especialista en interculturalitat, Marta Casas. Acompanyada de Mawa N’Diaye i Neus Alberich, de l’equip d’Interculturalitat de l’ACJ, qui es van encarregar  de la part més pràctica de la sessió informativa.
Sota el nom: “Una mateixa realitat, diverses perspectives”, la carpeta pretén recollir un itinerari a seguir amb recursos sobre l’acollida i la gestió de la diversitat. Ho pretén i ho aconsegueix,  tal i com vam poder comprovar tots i totes les qui vam estar presents a la sessió, ja que a través d’uns casos pràctics diversos havíem de resoldre, trobant part de la resposta a la carpeta. 
Feia temps que des del col·lectiu de professionals de la joventut es constatava la necessitat d’un material de recursos per ajudar a dur a terme la seva tasca. Treball que es va encarregar  a l’especialista en interculturalitat, Marta Casas.
La carpeta està dividida per fitxes i blocs, molt ben construïdes  i amb un disseny pràctic i entenedor, i s’hi troba a cada fitxa una “orientació bàsica”, una “orientació pràctica”, un “què s’ha de fer?”, “recursos a l’abast” i un “per saber-ne més”.
Una orientació que ajuda a trobar una resposta eficaç.
El més interessant, però, d’aquest material és la forma i la intenció. Creada una primera fixa, s’orienta al professional perquè en creï de pròpies, analitzant cadascun dels recursos reals del qual disposa al seu territori.
Tal com el seu nom indica aquest material es troba en una carpeta. I és una carpeta d’anelles, i és precisament d’anelles perquè en aquesta i en el transcurs del temps la persona qui la utilitzi anirà afegint o traient fitxes, per exemple, a mesura que les lleis vagin canviant.
Aquesta carpeta, a més a més, es complementa amb un enllaç en el món virtual, on els professionals de joventut hi poden entrar i el material es fa més extens, és interactiu i canviant, com la mateixa vida. I on són els mateixos professionals qui gestionen la pròpia carpeta, creant un nou moviment de xarxa entre ells i elles.

EVA FORNÓS PUIGVERT

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?