L’Informador/a Juvenil existeix

El dilluns passat va aparèixer al Boletín Oficial del Estado(BOE), tres qualificacions professionals noves i relacionades en el treball amb joves sota la denominació: Dinamización, dirección y coordinación de actividades de tiempo libre educativo infantil y juvenil i Información juvenil.

La qualificació més rellevant és la de l’Informador/a Juvenil, que per primera vegada es qualifica com a professional amb característiques formatives específiques i amb una titulació reconeguda i concreta homologable a nivell estatal i europeu.

El Instituto Nacional de las Cualificaciones (INCUAL) va iniciar el procés d’aquesta qualificació ara fa tres anys i l’AcPpJ, en aquell moment, va criticar el fet que mentre aquest col·lectiu professional centrava el seu interès en els estudis universitaris i es defensava la dignificació de la professió a través de cursos d’especialització i de postgrau, el mateix organisme institucional havia tardat en respondre i a més, de manera ambigua i desvinculada de la realitat professional, creant una especialitat de formació professional de grau superior, a on es respiraven dubtes de si realment seria una forma de dignificar la professió.

Tres anys desprès i malgrat les propostes a la baixa del redactat, l’Informador/a Juvenil existeix. L’AcPpJ estarà pendent de la nova situació que es pot produir a Catalunya. En l'estudi dels Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) del país (2008), el 67% de les/els informadores/rs juvenils catalans tenien titulació universitària i el Govern de la Generalitat està en aquests moments estudiant la seva aplicació a Catalunya.

Aquest enllaç us portarà al document redactat per la Junta anterior i firmat pel expresident Pep Montes, el qual es va enviar al INCUAL, i que encara no hem rebut cap resposta.


Publicat per l'Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?