La consellera Rigau recorda que el calendari està a consulta, que espera que hi hagi consens i que l'objectiu és que es realitzin els 176 dies de classe


La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha recordat davant dels mitjans de comunicació que la proposta del calendari està a consulta davant del Consell Escolar “per saber quina és al seva opinió”. La consellera considera que tant l’aposta d’iniciar el curs el 7 de setembre com la proposta de començar-lo el 12 de setembre “té uns avantatges i uns inconvenients per a la família” i per tant hi haurà disfuncions en la conciliació de l’horari familiar. Per això la consellera ha assegurat que “procurarem que hi hagi màxim consens”. Per la titular del departament el més important és “que es facin els 176 dies de classe”.
 
En aquest punt ha recordat que hi ha anys que és possible avançar l’inici de curs abans de l’11 i d’altres haurà de ser després. Rigau ha declarat que si cada reflexió acaba sent un debat públic “acabarem cansant a la gent”. Ha afegit que ara “també sabem que quan proposem el dia 7 es veuen avantatges pel 12 i quan es proposa el 12 es veuen avantatges per iniciar el curs el dia 7”. Aquest fet posa de manifest que el debat de l’inici de curs sempre s’haurà de centrar entre els dies 7 i 9 de setembre com a molt d’hora i els dies 12 i 15 com a molt tard, ja que l’11 de setembre és festa i cada any varia.
 
La consellera ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre els horaris i la conciliació familiar. Ha assegurat que ara és un bon moment per debatre sobre els horaris.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?