Ensenyament admet els canvis d'horari a l'escola però avisa que encara no és oficial

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha confirmat els canvis en l'horari del proper curs a educació infantil i primària -retardant mitja hora l'acabament de les classes al matí i avançant-la a la tarda- difonent a través del seu web el calendari que està negociant amb les juntes de directors, els sindicats i el Consell Escolar de Catalunya.

Ahir, la Conselleria que dirigeix Irene Rigau, va decidir fer pública la seva proposta en vista que el document ja ha transcendit; però, al mateix temps, Ensenyament va aclarir que el nou calendari escolar per al curs 2011-2012 no serà oficial fins al 3 de juny, quan el Govern el publicarà.

Les classes i les vacances

El document que el Departament d'Ensenyament ha plantejat als diferents agents educatius preveu dues dates per a l'inici de les classes: el 7 de setembre per a tota l'etapa obligatòria i el dia 14 per als cicles formatius de grau superior, les escoles oficials d'idiomes i les de formació d'adults.

Un dels aspectes més innovadors del primer calendari escolar de CiU afecta els horaris dels col·legis, i fa que l'alumnat d'infantil i primària acabi les classes del matí a dos quarts d'1 del migdia i les de la tarda a dos quarts de 5. Aquest canvi ha desagradat a les federacions d'associacions de mares i pares d'alumnes perquè, segons adverteixen, complicarà encara més la conciliació dels horaris laboral i escolar.

Complint amb la previsió, la reorganització del Departament d'Ensenyament formalitza la desa-parició de la setmana blanca creada pel Govern anterior -amb Ernest Maragall a la Conselleria- i reparteix els seus dies de vacances al llarg del curs i deixa en mans dels centres la programació de set jornades festives de lliure disposició. Aquest apartat preveu una possibilitat que ja han qüestionat tant la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) com els sindicats i que permet agrupar 5 d'aquests dies de manera consecutiva.

Tal com havia anunciat Rigau, el calendari del proper curs ja recupera els exàmens extraordinaris de setembre per a l'alumnat d'ESO i de primer curs de Batxillerat, que diu que s'hauran de fer entre el 3 i el 4 de setembre de 2012.

Publicat a:diaridegirona.cat 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?