Normativa aplicable als parcs infantils de Nadal


En referència a la normativa d'activitats de lleure aplicable als parcs infantils de Nadal s'ha de tenir en compte que de parcs de Nadal o similars n'hi poden haver tècnicament de 2 tipus:

1. Quan està previst que els pares es quedin mentre els menors participen en les activitats. En aquest cas es considera una activitat familiar i com que la responsabilitat del menor recau sobre els pares no hi ha cap normativa d'activitats amb menors d'edat que ho reguli. En aquest cas però cal tenir sempre:

  • Permisos municipals pertinents i personal suficient per controlar i fer els seguiment dels participants
  • Assegurances de responsabilitat civil i d'accidents personals
  • En el cas que es facin activitats fisicoesportives (recòdrom, tirolina, pont de mico...) caldrà el compliment del Decret 56/2003 que regula les activitats fisicoesportives en el medi natural. (És a dir la contractació d'una empresa o entitat especialitzada i donada d'alta per poder portar a terme l'activitat corresponent)
  • Altres permisos i autoritzacions que depenent de les activitats que es puguin portar a terme es puguin derivar
2. Quan està previst que els pares deixin els menors i el pares no s'estiguin presents al recinte de l'activitat. En aquest cas es considera un casal de vacances i cal el compliment estricte del Decret 137/2003 que regula les activitats de lleure en les quals participen menors edat. Això no treu que si es porta a terme alguna activitat fisicoesportiva que no estigui exenta del compliment del Decret 56/2003 dins les activitats regulades pel Decret 137/2003 (passejades a cavall, quads...) caldrà també l'aplicació d'aquesta altra normativa (És a dir la contractació d'una empresa o entitat especialitzada i donada d'alta per poder portar a terme l'activitat corresponent). També poden ser necessaris altres permisos i autoritzacions que depenent del lloc i de les activitats que es puguin portar a terme es puguin derivar.

Si hi ha dubtes sobre els requisits necessaris per organitzar una activitat segons el que disposa el Decret 137/2003 podeu consultar aquesta publicació que editat anualment la Generalitat de Catalunya "Anem preparats"

Jordi Iglesias

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?