dimecres, 10 de novembre de 2010

Normativa aplicable als parcs infantils de Nadal


En referència a la normativa d'activitats de lleure aplicable als parcs infantils de Nadal s'ha de tenir en compte que de parcs de Nadal o similars n'hi poden haver tècnicament de 2 tipus:

1. Quan està previst que els pares es quedin mentre els menors participen en les activitats. En aquest cas es considera una activitat familiar i com que la responsabilitat del menor recau sobre els pares no hi ha cap normativa d'activitats amb menors d'edat que ho reguli. En aquest cas però cal tenir sempre:

  • Permisos municipals pertinents i personal suficient per controlar i fer els seguiment dels participants
  • Assegurances de responsabilitat civil i d'accidents personals
  • En el cas que es facin activitats fisicoesportives (recòdrom, tirolina, pont de mico...) caldrà el compliment del Decret 56/2003 que regula les activitats fisicoesportives en el medi natural. (És a dir la contractació d'una empresa o entitat especialitzada i donada d'alta per poder portar a terme l'activitat corresponent)
  • Altres permisos i autoritzacions que depenent de les activitats que es puguin portar a terme es puguin derivar
2. Quan està previst que els pares deixin els menors i el pares no s'estiguin presents al recinte de l'activitat. En aquest cas es considera un casal de vacances i cal el compliment estricte del Decret 137/2003 que regula les activitats de lleure en les quals participen menors edat. Això no treu que si es porta a terme alguna activitat fisicoesportiva que no estigui exenta del compliment del Decret 56/2003 dins les activitats regulades pel Decret 137/2003 (passejades a cavall, quads...) caldrà també l'aplicació d'aquesta altra normativa (És a dir la contractació d'una empresa o entitat especialitzada i donada d'alta per poder portar a terme l'activitat corresponent). També poden ser necessaris altres permisos i autoritzacions que depenent del lloc i de les activitats que es puguin portar a terme es puguin derivar.

Si hi ha dubtes sobre els requisits necessaris per organitzar una activitat segons el que disposa el Decret 137/2003 podeu consultar aquesta publicació que editat anualment la Generalitat de Catalunya "Anem preparats"

Jordi Iglesias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada