Boicot de colònies

Les associacions de pares recomanen denunciar al Serveu d'Inspecció del Departament el boicot

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha recomanat als seus membres que denunciïn davant el Servei d'Inspecció del Departament d'Educació el boicot a l'organització de colònies. L'entitat tem que els Consells Escolars acordin, a principis del curs vinent, deixar d'organitzar sortides i activitats de colònies com a mesura de protesta per la supressió de la jornada intensiva al juny. Si això es produeix, la Fapac aconsella a les associacions de mares i pares d'alumnes dels diferents centres educatius que presentin una reclamació a la Inspecció de la Conselleria d'Educació per tal de deixar constància de la seva disconformitat. La Fapac veu xantatge Els responsables de la federació -que presideix la gironina Imma Fuyà- consideren que la postura per part del professorat "és del tot inadmissible i pot ser qualificada de xantatge", si els Consells Escolars es posicionen en contra d'organitzar colònies i sortides com a protesta per la desaparició de la jornada intensiva. La Fapac argumenta el seu rebuig a aquesta mesura de força explicant que aquestes activitats estan aprovades al Projecte Educatiu del Centre i tenen un valor educatiu per a l'alumnat, el qual consideren que és el principal perjudicat per aquesta situació.
El boicot
El curs s'ha tancat sense perdre la tensió que l'ha caracteritzat i, preocupada pel que pugui passar el proper, la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha decidit denunciar obertament un boicot dels mestres a les colònies escolars si el Departament d'Educació no rectifica i manté la jornada intensiva al juny.
L'entitat que representa el major nombre d'associacions de mares i pares d'alumnes de les escoles públiques de Catalunya demana "posar fi al boicot a les colònies escolars" i exigeix a l'administració educativa que resolgui un problema que, d'acord amb el que ja han percebut en diversos consells escolars, sorgirà el curs vinent. El nou calendari escolar
La decisió de suprimir la possibilitat de fer jornada intensiva les dues últimes setmanes de curs ha indignat els docents i és l'origen d'aquest conflicte. La mesura s'ha inclòs en el nou calendari escolar que el Govern de la Generalitat ha aprovat per als dos propers cursos i que també preveu avançar l'inici de les classes al 7 de setembre i incorporar una setmana de vacances a l'hivern, que a Girona es farà del 28 de febrer al 4 de març. Davant el rebuig provocat per la supressió de la jornada intensiva, el Departament va optar per deixar la decisió final en mans del director territorial d'Educació; qui valorarà cada sol·licitud en particular i exigirà que vagi acompanyada del consens de tota la comunitat educativa, incloses les famílies de l'alumnat. De moment, ja ha transcendit una negativa a l'institut d'Hostalric.
Amb l'objectiu de reivindicar la jornada continuada, diferents sindicats educatius han endegat campanyes per demostrar que la mesura està justificada per les temperatures que es registren a l'interior de les aules al juny -moltes en mòduls prefabricats.
Aquestes intencions topen amb el que la Fapac defensa des de fa anys, i ara considera que els docents promouen un boicot a les sortides i colònies escolars; unes activitats que no estan obligats a organitzar però que són habituals a la majoria de centres educatius públics. De fet, un dels arguments del professorat a l'hora de reivindicar la jornada intensiva és que aquesta reducció horària compensa el temps que dediquen a aquesta mena de sortides.
En vistes de la situació que es preveu per al curs vinent, la Fapac ja ha demanat a l'administració que resolgui aquelles situacions en les quals els docents es neguen a realitzar colònies i sortides escolars en resposta a la supressió de la jornada intensiva. Per a la Federació, "la postura d'alguns professors és del tot inadmissible i pot ser qualificada de xantatge" -tal com afimen a través del seu web. L'assumpte, però, es clarificarà al llarg de les primeres setmanes de curs, ja que les activitats s'acorden en el primer Consell Escolar que s'ha de celebrar abans del 15 d'octubre. La presidenta de la Fapac a Catalunya, Imma Fuyà, va deixar clar que "no volem cap enfrontament", però va remarcar que les víctimes de posicionaments com aquests són els alumnes.
Font: Diari de Girona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?