Alumnes del Campus Jove de Palamós portaran a terme la segona Petita fira d’estiu per la Pa

Enguany hi ha la col·laboració especial del grup palafrugellenc de rock stedy The Beginners

Amb el nom de Petita fira d'estiu per la Pau, els alumnes del Campus Jove de Palamós portaran a terme aquesta segona edició organitzada pel Departament de Joventut de l'Ajuntament palamosí al passeig del Mar davant l'oficina de Turisme del brollador d'aquesta població el proper dijous 29 de juliol durant tres hores llargues a partir de les 2/4 de 6 de la tarda, on la mainada podrà gaudir de diverses propostes de tallers oberts a tothom i gratuïts.

Les propostes de tallers són la confecció de tres boles de malabars que aprendran a fabricar els propis nens i nenes, la confecció d'un dibuix dedicat a la pau i la possibilitat de participar d'un taller de maquillatge on nens i nenes seran maquillats amb diverses propostes creatives i de temàtica adequada a la seva edat. També, nens i nenes amb l'autorització dels seus pares o mares podran fer de models fotogràfics per enviar un missatge per la pau, amb un element de la seva elecció (un colom, el signe de la pau o una flor, per exemple), fotografies que seran impreses en paper i exposades juntament amb els dibuixos.

La novetat d'enguany serà la col·laboració especial del grup palafrugellenc  The Beginners especialitzat en rock stedy que actuarà en directe, amb la col·laboració de Musical Oliu.

The Beginners va néixer fa un any amb la intenció de recuperar el rock stedy que es feia als anys 50 i 60 i que constituïa la base de la música popular jamaicana i aquest grup, també ha nascut amb un fort esperit de denúncia social

L'any passat, en la seva primera edició i al llarg de la tarda van ser més de 500 participants que van gaudir, juntament amb els seus acompanyants, d'aquesta activitat oberta de lleure educatiu.

El alumnes del Campus Jove, nois i noies d'entre 14 i 17 anys,  al llarg de tot el mes de juliol participen en el curs de premonitors i premonitores que imparteix l'Escola d'educadors i educadores en el lleure l'Empordà i que organitza el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós. Els alumnes treballen aspectes tals com els valors educatius que es poden transmetre en les activitats de lleure educatiu així com les bases necessàries per a iniciar-se en el món de la formació educativa en aquest camp de l'educació no formal. I tot això ho fan combinant de forma sistemàtica el treball d'equip amb diverses propostes de caràcter pràctic com ha estat l'organització d'aquesta fira o una sessió de contes, jocs i cançons que es durà a terme demà dimecres 28 de juliol a les instal·lacions del Punt d'Informació Juvenil de Palamós a partir de les 5 de la tarda i on el públic majoritari seran els més petitons del Casal municipal amb d'altres acompanyats pels seus familiars, ja que és una activitat oberta a tothom.

Aquestes propostes s'emmarquen en el que s'anomena l'aprenentatge servei i que consisteix en aprendre treballant en la realització d'un servei a la comunitat. La diferència d'aprendre un taller per fer amb la mainada en un futur hipotètic o amb la immediatesa de portar-ho a terme en una situació real és palesa i els resultats de l'aprenentatge són molt més sòlids. També es guanya amb el grau de satisfacció i la motivació de l'alumnat. Per exemple, el fet de dedicar aquesta fira per la Pau respon al treball que els alumnes estan fent sobre els Drets del Nen i la seva sensibilització al respecte.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?