dilluns, 28 de juny de 2010

Nova edició del Campus Jove de Palamós 2010

Aquest mes de juliol s'inicia una nova edició del Campus Jove de Palamós, una proposta lúdicoformativa per a joves de 14 a 17 anys, que s'iniciarà el 5 de juliol i finalitzarà el 30 d'aquest mateix mes. Quatre setmanes de dilluns a divendres en horari de les 5h a les 8h de la tarda on els joves a més de seguir el pla formatiu dels cursos de premonitors i premonitores que habitualment convoca l'Escola d'educadors i educadores en el lleure l'Empordà, segueixen un pla d'acció basat en l'aprenentatge servei.
El Campus Jove de Palamós es va iniciar ara fa sis anys i quasi ininterrompudament s'ha portat a terme cada estiu com a alternativa als casals d'estiu, que no estan pensats per a aquestes edats, i també com a proposta lúdicoformativa, integrant el curs de premonitors i premonitores amb activitats de lleure educatiu pròpies per a la seva condició de joves i adolescents.
Basats en tres eixos fonamentals: el treball d'equip i la creativitat, la socialització i els drets humans, els professors i professores de l'escola donen aquesta formació d'iniciació al lleure educatiu emprant metodologies adients a la dinàmica juvenil i proposen als alumnes uns projectes per a dur a terme dins el que hom anomena aprenentatge servei, és a dir, portar a la pràctica de forma generosa i immediata allò que a la vegada es va aprenent. Enguany es proposarà als alumnes la realització de la 2a Fira per la Pau al passeig de Palamós, on en el marc de la mateixa hi col·laborarà el grup palafrugellenc de rocksteady, The Beginners, que actuarà en directe, i la realització d'un spot publicitari basat en l'educació de gènere, entre altres projectes, com ara la diada del conte en el casal municipal. Aquesta darrera proposta consisteix en anar a explicar contes per als més petitons del casal d'estiu municipal.
El resultat de tot plegat és un equip de joves que al llarg de tot el mes han reflexionat sobre l'educació en el lleure, han treballat en equip de forma productiva, és a dir, creativa i ho han fet des de l'òptica de la socialització democràtica i del profund respecte i promoció dels drets humans. Resultat que afecta sobretot a les seves actituds basades en valors socials, democràtics i humanitaris, i habilitats de resolució de conflictes i de mediació de problemes. Resultat que, òbviament, es reflecteix més enllà d'aquest Campus Jove i es trasllada als llocs de la seva vida quotidiana, com ara l'institut.
Les inscripcions són obertes i es poden fer al Punt Jove de Palamós o bé per internet a www.emporda.org 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada