L'educació entre els 0 i 3 anys, clau per tenir èxit a la vida

L'educació entre els 0 i 3 anys, clau per tenir èxit a la vidaÉs un període on el cervell creix com mai i en què s'ha d'ajudar a augmentar l'autoestima dels nadonsTenir èxit, ser optimista i confiat en l'edat adulta o, per contra, esperar el fracàs, depèn de com s'ha estat educat emocionalment durant els primers tres anys de vida.

En aquest període el cervell creix fins a dos terços de la seva mida en edat adulta i la seva complexitat es desenvolupa a un ritme que “mai” es tornarà a repetir.Segons el psicòleg i psicoterapeuta Juan de Dios Serrano, l'educació que rep un nadó entre els 0 i 3 anys és “decisiva” i està demostrat que l'èxit escolar no té tant a veure amb les accions del nen o el desenvolupament precoç de la capacitat lectora com per la influència de factors socials i emocionals com “sentir-se segur de sí mateix” o saber que s'espera d'ell.Serrano ha indicat que és “fonamental” que pares i educadors infantils estimulin els nens petits, ja que tècniques com el massatge ajuden a regular i reforçar les funcions respiratòria, circulatòria i gastrointestinal.

A més, els massatges milloren el sistema nerviós dels nadons i augmenten la seva autoestima. Gràcies a ell els petits se senten relaxats i això intensificarà la comunicació afectiva amb les persones del seu entorn, segons el psicòleg.

El psicoterapeuta, que ha impartit un curs a 25 educadores infantils a Còrdova, ha lamentat que els pares infravalorin les escoles bressol. No són simplement llocs de guarda dels nens, ha remarcat, sinó que ajuden a estimular-los i educar-los perquè siguin intel·ligents a nivell emocional.

Publicat a EFE / LAMALLA.CAT

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?