Es destinaran 175.000 euros per fomentar el consum d’aliments ecològics als menjadors escolars

Durant el 2009 s’ha treballat en 45 de les 105 accions que contempla el Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012
La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, ha presidit avui la reunió del Grup Interdepartamental del Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012. En el decurs de la trobada, s’han analitzat les actuacions dutes a terme al llarg de 2009, i s’han orientat les principals actuacions a realitzar durant el 2010, especialment l’actuació de foment del consum d’aliments ecològics en els menjadors escolars.
En aquest sentit, al llarg d’aquest 2009 s’ha estat treballant en 45 accions del total de 105 que té aquest pla, entre les quals destaquen la realització d’un curs d’horta ecològica adreçat als monitors d’horticultura i jardineria dels Centres penitenciaris i de Justícia Juvenil de Catalunya; l’inici dels tràmits per crear un Observatori de l’alimentació i l’agricultura ecològiques, i la creació de la figura de tècnic dinamitzador territorial de la producció ecològica.
destinades al foment de la producció ecològica, s’han dut a terme campanyes de difusió dels aliments i vins ecològics, tant als mitjans de comunicació com a les fires nacionals i internacionals i s’han potenciat i perfeccionat els cursos en producció agroalimentària ecològica.
Durant la reunió, els membres del Grup Interdepartamental han exposat quines seran les principals línies d’actuació de cara al 2010. Entre aquestes, es troba el desenvolupament de la campanya de promoció conjunta dels aliments ecològics, la creació d’un registre d’establiments que comercialitzen productes ecològics, el foment del consum dels aliments ecològics en els hospitals, incloure la producció agrària ecològica dins dels plans d’estudi de les carreres universitàries i el foment del consum d’aliments ecològics en els menjadors escolars.
Pel que fa a aquesta última actuació, a establir i impulsar per tots els departaments presents en el Pla d’acció i amb una dotació de 175.000€ pel proper any, s’ha acordat incentivar el coneixement i consum d’aliments ecològics en una sèrie de centres educatius i amb la participació dels Consells Comarcals respectius, a concretar i definir a principis de 2010.
El Grup Interdepartamental del Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012 està coordinat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i hi participen els departaments d'Economia i Finances, Educació, Innovació, Universitats i Empresa, Medi Ambient i Habitatge, Presidència i Salut.
L’objectiu fonamental del Pla d’acció, que compta amb un pressupost de 37M€, és promoure les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya, aprofitant la bona salut d’aquest sector en els darrers anys, els beneficis socials i ambientals que aporta aquest sistema de producció i la qualitat dels productes obtinguts.
Publicat a Gencat.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?