dijous, 17 de setembre de 2009

Investiguen la mort d'una monitora mentre feia una escena de terror al Collell

La noia va perdre els sentits mentre estava penjada en un arbre per fer por als nens i no es va recuperar

EL PUNT.CAT 17/09/09 02:00 - SANT FERRIOL - TURA SOLER
El jutjat número 1 de Girona té obertes diligències per aclarir les estranyes circumstàncies de la mort de Guadalupe Coronado López, una monitora de 31 anys de Barcelona que va morir a l'hospital de Girona, on va estar sis dies en coma, després que perdés la consciència mentre estava penjada en un arbre (subjectada per la cintura amb un arnés) fent una escenificació a la nit del terror, una activitat habitual de les colònies, als boscos de l'entorn del santuari del Collell. Els pares de la monitora, que ara viuen a Ciudad Real, esperen que els resultats de l'autòpsia aclareixin què va causar la mort de la noia en una situació tan particular.

Els fets es remunten al 22 de juliol, quan, com tantes altres vegades, els monitors van preparar la nit del terror. L'activitat consisteix que els nens (hi participen voluntàriament els que tenen més de vuit anys) facin un recorregut pel bosc, on es van trobant personatges terrorífics degudament caracteritzats per fer por. Guadalupe, Lupe, Coronado feia el paper de penjada en un arbre i havia d'estar immòbil. Els seus companys la van pujar a l'arbre, subjectada amb un arnés lligat a la cintura, sense que mostrés cap mena d'indisposició ni es queixés de res. Un cop tots al seu lloc, pels volts de les deu de la nit, els nens van començar a passar pel recorregut del terror en el corriol enmig del bosc. Guadalupe Coronado havia d'estar una hora o una hora i mitja penjada. Després que el primer grup hagués fet el recorregut i mentre esperaven l'arribada del segon grup de nens, un company, que era a prop de l'escena de la noia, va parlar-li i ella no va contestar. En un primer moment va pensar que feia broma. Li va insistir fins que es va adonar que estava inconscient. Hi va haver un esverament entre els monitors, que van córrer a buscar una furgoneta per poder-la posar sota de l'arbre i despenjar la monitora. Els companys monitors, caracteritzats per a la nit del terror, van traslladar Guadalupe Coronado en cotxe fins a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, el centre sanitari més proper al santuari del Collell. Allà, un cop vista la gravetat del seu estat, els facultatius van optar per traslladar-la en ambulància a l'hospital Josep Trueta. «A nosaltres ens van telefonar a les quatre de la matinada per avisar-nos que la meva filla s'havia desmaiat i que era a Girona. Però al cap d'una hora una metgessa va trucar per dir-nos que estava en coma i que no semblava que es pogués recuperar», relata Gregorio Coronado, el pare de la jove, des de Valdepeñas, on resideix actualment. Ara està pendent que els resultats de les anàlisis practicades durant l'autòpsia serveixin per aclarir els motius que van causar la mort de la seva filla. Als familiars els han dit que va morir «per una falta d'oxigen». La família també lamenta que no hagin rebut explicacions adequades sobre els fets per part de l'empresa de monitors que tenia contractada la seva filla ni dels responsables del Collell.

El cos de la monitora va ser traslladat i enterrat a Villamanrique (Ciudad Real), d'on era originària. La noia havia manifestat sempre a la seva família el seu desig de ser enterrada a Villamanrique, tot i que feia temps que residia a Barcelona, on s'havia quedat a viure després que els seus pares, que també hi van viure molts anys, tornessin a Ciudad Real.

Publicat a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada