dimecres, 18 de març de 2009

Les empreses que gestionin equipaments socials hauran de subcontractar els serveis accessoris amb entitats del tercer sector

Acció Social incorporarà una clàusula específica en els contractes de concessió dels seus equipaments i serveis

Les empreses que gestionin equipaments i serveis públics del Departament d’Acció Social i Ciutadania hauran de subcontractar la realització de les tasques accessòries (com per exemple els serveis de neteja, restauració o jardineria, entre d’altres) amb empreses del tercer sector social. Això serà possible perquè el Departament d’Acció Social i Ciutadania incorporarà una clàusula en els contractes de concessió dels seus equipaments i serveis que garantirà la reserva d’aquestes prestacions acessòries a les entitats socials.

La mesura beneficiarà els centres d’inserció laboral de persones amb discapacitat, les empreses d’inserció sociolaboral i les entitats sense ànim de lucre que treballen per a la integració de les persones amb risc d’exclusió social. A Catalunya hi ha actualment unes 230 empreses d’aquestes característiques que pertanyen a una vintena de sectors (arts gràfiques, bugaderia, neteja, fusteria, cuina i càtering, manteniment i jardinera, entre d’altres).

Aquests canvis impulsats pel Departament d’Acció Social i Ciutadania formen part del paquet de mesures incloses al Pla de suport al Tercer Sector Social 2008-2010 aprovat pel Govern el passat mes d’octubre. Aquest Pla, pioner i de caràcter interdepartamental, s’estructura en 3 eixos i té 25 propostes d’actuació. Serveix per ajudar les entitats del tercer sector a consolidar i professionalitzar la seva estructura per afrontar amb garanties els nous reptes en matèria de serveis socials.
El Tercer Sector integra més de 3.000 associacions no lucratives, dóna feina a unes 15.000 persones, disposa de més de 50.000 voluntaris i atén aproximadament unes 800.000 persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada