La Generalitat ofereix colònies tecnològiques

Els joves hauran d’idear un vehicle solar i generar aigua potable
El programa d'estades a albergs per a nens i joves "L'estiu és teu" que organitza cada any la Generalitat incorpora enguany 400 places per passar unes colònies tecnològiques a diferents albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). En les estades tecnològiques els nois i noies experimentaran durant 10 dies amb el món de l'enginy i la creativitat. En aquesta primera edició, el fil argumental de les activitats és el medi ambient.
Durant les estades, s'organitzaran tallers on reptaran els participants a trobar solucions a la sequera, les inundacions i els huracans, l'escalfament de la terra o l'esgotament de les fonts d'energia. Els joves que s'hi apuntin hauran de treure el màxim rendiment a un molí de vent, construir un petit salt d'aigua, generar aigua potable a partir d'aigua salada, inventar un vehicle propulsat amb energia solar o refrescar aliments per mitjà d'un hivernacle, entre d'altres activitats.

Les estades tecnològiques són una de les iniciatives per reforçar el programa ‘Enginycat!' que impulsen el departaments d'Acció Social i Ciutadania i Innovació, Universitats i Empresa amb l'objectiu de fomentar els estudis universitaris d'enginyeria i les vocacions científicotècniques, i sorgeix arran de la necessitat d'afrontar la manca d'enginyers que pateix Catalunya.

Per la seva banda, "L'estiu és teu!" ofereix aquest any un total de 10.779 places d'estada per a infants i joves, 1.335 places més que en l'edició anterior. Les modalitats d'aquestes estades són: d'idiomes, esportives, multiesportives, combinat de multiesportives i idiomes, musicals, tecnològiques i de teatre. Les estades s'atorguen mitjançant un sorteig que es farà el proper 19 de març davant notari. El termini per inscriure's comença el 24 de febrer i acaba el 17 de març.

Font: www.lamalla.cat  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?