dimarts, 24 de febrer de 2009

La Generalitat ofereix colònies tecnològiques

Els joves hauran d’idear un vehicle solar i generar aigua potable
El programa d'estades a albergs per a nens i joves "L'estiu és teu" que organitza cada any la Generalitat incorpora enguany 400 places per passar unes colònies tecnològiques a diferents albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). En les estades tecnològiques els nois i noies experimentaran durant 10 dies amb el món de l'enginy i la creativitat. En aquesta primera edició, el fil argumental de les activitats és el medi ambient.
Durant les estades, s'organitzaran tallers on reptaran els participants a trobar solucions a la sequera, les inundacions i els huracans, l'escalfament de la terra o l'esgotament de les fonts d'energia. Els joves que s'hi apuntin hauran de treure el màxim rendiment a un molí de vent, construir un petit salt d'aigua, generar aigua potable a partir d'aigua salada, inventar un vehicle propulsat amb energia solar o refrescar aliments per mitjà d'un hivernacle, entre d'altres activitats.

Les estades tecnològiques són una de les iniciatives per reforçar el programa ‘Enginycat!' que impulsen el departaments d'Acció Social i Ciutadania i Innovació, Universitats i Empresa amb l'objectiu de fomentar els estudis universitaris d'enginyeria i les vocacions científicotècniques, i sorgeix arran de la necessitat d'afrontar la manca d'enginyers que pateix Catalunya.

Per la seva banda, "L'estiu és teu!" ofereix aquest any un total de 10.779 places d'estada per a infants i joves, 1.335 places més que en l'edició anterior. Les modalitats d'aquestes estades són: d'idiomes, esportives, multiesportives, combinat de multiesportives i idiomes, musicals, tecnològiques i de teatre. Les estades s'atorguen mitjançant un sorteig que es farà el proper 19 de març davant notari. El termini per inscriure's comença el 24 de febrer i acaba el 17 de març.

Font: www.lamalla.cat  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada