Educació proposa avançar una setmana l'inici del curs escolar

Les classes començarien el 7 de setembre i després es compensarien les vacances fent una setmana de descans al mes de febrer

 

Barcelona (Barcelonès) El departament d'Educació proposa una modificació del calendari escolar a Catalunya que planteja avançar una setmana l'inici de les classes, en la segona setmana de setembre, i compensar-lo amb una setmana de vacances en el mes de febrer, que s'ajustaria depenent de la Setmana Santa.

 

Aquesta és una proposta que el departament d'Educació ha traslladat al Consell Escolar de Catalunya, òrgan on està representada la comunitat educativa, i que haurà d'emetre un dictamen sobre això, encara que no serà vinculant.

 

Fins ara, les classes s'inicien cada curs al voltant del 15 de setembre, sempre després de la festivitat de la Diada Nacional de Catalunya, si bé el canvi del calendari escolar és una reivindicació antiga, sobretot de les associacions de pares i mares d'alumnes.

 

Segons la nova proposta, que aquest matí ha presentat el conseller Ernest Maragall, el canvi es podria fer ja a partir del pròxim curs 2009-2010, encara que tampoc es descarta que s'apliqui en el següent curs 2010-2011.

 

Hores lectives

 

El nombre d'hores lectives es mantindria invariable, ja que es tractaria només d'una redistribució dels dies de vacances, que possiblement es compensaria a través d'una setmana festiva al mes de febrer, com ja fan altres països europeus. Si es comencés a aplicar el nou calendari escolar el pròxim curs, la setmana de vacances es faria del 8 al 12 o del 15 al 19 de febrer.

 

Tot i això, el departament considera que aquesta modificació del calendari suposaria una millora des del punt de vista pedagògic, ja que les vacances d'estiu no s'allargarien tant com fins ara, en la línia de la majoria dels països europeus.

 

Font: EFE / AVUI / Departament d'Educació de la Generalitat

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?