dilluns, 26 de gener de 2009

Amb 18 anys de retard!

Ahir al matí, vaig donar classes als monitors de l'Escala. Vaig fer una reflexió i he canviat la meva argumentació respecte a com hem d'educar en el lleure, en el sentit a quins valors hem de transmetre.
Fins a ara, elmeu argument era: donat que ens hem de posar d'acord en quins valors hem d'educar, l'Escola l'Empordà us proposa un punt de partida, la Declaració Universal dels Drets Humans, i ho argumentava prou bé, crec.
Però, la Convenció dels Drets dels Nens aprovada al 1989 i feta pública l'any següent, ens obliga per llei, ara a tots els estats del món, a excepció dels EEUU i Somàlia que no la varen signar. En ella, a l'article 29 hi trobem els objectius de l'educació molt ben definits i que de forma resumida bàsicament es basen en el desenvolupament de les persones fins al màxim de les seves capacitat en convivència pacífica, responsable i respectuosa entre elles i amb el medi ambient, en una societat lliure.
Per tant, els hi vaig dir, que sense entrar en consideracions del contingut d'aquesta llei, és a dir, sense necessitat de justificar-ho, per llei, per obligació, els objectius bàsics de l'educació en el lleure, també són aquests.
Rubèn Fornós Casares

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada