Estem satisfets!

Dimarts, l’Escola l’Empordà hem organitzat conjuntament amb l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós una jornada formativa sobre la temàtica de l’abús sexual infantil.
Aquesta activitat ha estat patrocinada per Secretaria General de Joventut i ha estat una de les tres que s’han portat a terme a tot Catalunya patrocinades per la Generalitat de Catalunya.
Jo ja hi havia participat junt amb en Jordi, en un curs de formació més ampli organitzat per la mateixa Secretaria General de Joventut l’any 2003, conseqüència del qual la nostra escola va incorporar en el seu temari la prevenció de l’abús sexual infantil.
En vaig fer un ampli reportatge que vam publicar a La Proa i que ha servit de base per a les classes que impartim.
Posteriorment, ara fa un any vaig assistir junt amb professores de l’Escola en una d’aquestes Jornades a Girona, on no se superaven la dotzena de persones.
I ara, hem aconseguit reunir 35 persones, la majoria alumnes dels cursos de Monitors que s’imparteixen a Palamós i a Sant Feliu de Guíxols.
Quan parlo a les meves alumnes i als meus alumnes del tema dels abusos sexuals infantils sempre veig cares llargues, cares tristes, i fins i tot he vist actituds agressives vers la meva persona, que sempre han acabat en enfonsaments i llàgrimes.
És tracta d’un tema massa viu a la nostra societat i massa amagat encara, i si amb aquestes 35 persones hem aconseguit posar al carrer 35 consciències que vetllin per la protecció dels menors que cauran a les seves mans, afegides als prop de 1.500 alumnes que hem tingut en aquests darrers tres anys i als quals hem format i informat sobre això, ja ens donem per satisfets, perquè és així com treurem la por i aportarem seguretat i comprensió a les víctimes.
Rubèn Fornós i Casares

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?