dimarts, 20 de gener de 2004

I vaig constatar...

Aquest dissabte vaig anar a Roses a iniciar un curs de premonitors, on s’hi havien apuntat una vintena de noies entre els 14 i els 16 anys.
I vaig constatar com el Tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Roses està satisfet d’haver aconseguit organitzar aquest curs i haver aconseguit una vintena d’alumnes que constitueixen la seva esperança per, en un futur proper, dinamitzar el món del lleure d’aquesta població.
I vaig constatar com les alumnes s’anaven il·lusionant per l’aventura de l’educació en el lleure en un bombargeig perfectament planificat d’idees que sessió a sessió anaven rebent.
I vaig constatar, una altra vegada, com les adolescents genuïnament rebels i generoses majorment estan vivint (i en molts casos patint) les mancances d’una societat que exigeix molt i avança de pressa, desorientant-les en el seu present i el seu futur.
I vaig constatar com, gràcies a la meva intervenció i a la dels professors que m’acompanyaven, aquestes joves van poder gaudir una altra vegada com a nenes sense els prejudicis de les etiquetes que la societat els imposa, cantant, jugant i participant com si elles fossin les nenes a qui hauran de fer cantar, jugar i participar.
I vaig constatar com l’autoestima, concepte que moltes d’elles van aprendre aquest dissabte, no la tenen a l’alçada que s’hauria de desitjar i com les meves paraules les feien reflexionar i les tranquil·litzava perquè, en aquest cas un senyor gran, les parlava amb el seu llenguatge i dels seus problemes i inquietuds...
Rub``en Fornós i Casares

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada